Divljina od 12. marta

DIVLJINA

Originalni naziv: Wild

Žanr: biografija, drama

Trajanje: 115 min.

Godina proizvodnje: 2015.

Zemlja porekla: SAD

Jezik: engleski

Scenario: Nick Hornby, Cheryl Strayed

Režija: Jean-Marc Vallée

Uloge: Reese Witherspoon, Laura Dern, Gaby Hoffmann

Svu silinu nedaća kakve se sakupljaju tokom celog života Šeril Strejd osetila je već u dvadeset drugoj godini. Nemoćna da se izbori na drugi načn, ona ukradene snove i milosrdni trenutak zaborava traži u mračom svetu opijata, ali cena ubrzo postaje previsoka.  Kada joj ne preostane više ništa što bi mogla da izgubi – osim sopstvenog života – Šeril shvata da je pred njom trenutak odluke i poslednja prilika za izbor.

U njene ruke dolazi zanimljiva knjiga koja je podstiče da krene u nezaboravnu avanturu jednim od najteže prohodnih puteva u zemlji.Bez ikakvog iskustva i pripreme, vođena samo čvrstom voljom i sa teškim rancem na leđima, od pustinja Kalifornije, preko ledenih visina Sijera Nevade i šuma Oregona, sve do Vašingtona, Šeril će prepešaciti čitavih 2.000 kilometara – i to sasvim sama. Dok se nosi sa svim poteškocama koje takvo putovanje nosi, Šeril se napokon suocava i sa samom sobom i dolazi do iznenađujuće samospoznaje.

,,Divljina” snažno prikazuje strahove i zadovoljstva mlade žene koja se suprotstavlja svim teškoćama na putovanju koje je tera u ludilo, daje snagu i konačno isceljuje.

Film je nastao prema istoimenom bestseleru Šeril Strejd, a u Srbiji je kjniga objavljena početkom februara u izdanju Vulkan izdavaštva.