Naša duboka tuga

NAŠA DUBOKA TUGA

Originalni naziv: Bizim Büyük Çaresizligimiz, Our grand despair

Žanr: drama

Trajanje: 102 min.

Godina proizvodnje: 2011.

Zemlja porekla: Turska

Jezik: turski

Scenario: Seyfi Teoman, Baris Bicakci

Režija: Seyfi Teoman

Uloge: Ilker Aksum, Fatih Al, Gunes Sayin

„Naša duboka tuga“ je priča o dva cimera u kasnim tridesetim, čiji se miran život potpuno poremeti kada se u njihov stan useli sestra zajedničkog prijatelja.  Mlada devojka, koja je tek upisala fakultet, u dubokoj je depresiji zbog gubitka roditelja. Kako vreme prolazi, ona se oporavlja od šoka, a njih dvojica spoznaju kakva se divna mlada žena krije u njoj. Obojica se zaljubljuju u devojku, a da nisu svesni emocija onog drugog.

„Naša duboka tuga“ je film snimljen po istoimenom romanu, čiji je autor, Baris Bicakci, adaptirao roman za scenario. U adaptaciji scenarija sarađivao je i reditelj filma, Seyfi Teoman.

Ova drama je bila nominovana za Zlatnog medveda u Berlinu, a na Međunarodnom filmskom festivalu u Istanbulu osvojila je Nagradu publike, kao i Specijalnu nagradu žirija. Film „Apartman“ iz 2004. godine, sa kojim je režiser diplomirao, prikazan je na mnogim međunarodnim festivalima, a film „Letnja knjiga“ iz 2008. godine je jedini film turske produkcije koji je učestvovao na 58-om Berlinalu.

„Naša duboka tuga“ je sniman u tursko-nemačko-holandskoj koprodukciji. Uloge igraju Ilker Aksum, Fatih Al i Gunes Sayin. Aksum i Al su poznati pozorišni i televizijski glumci u Turskoj, i obojica su studirali glumu na Univerzitetu u Ankari. Gunes Sayin je rođena 1987. i ovo je njen filmski debi. Nedavno je završila studije glume na Istanbulskom univerzitetu, a 2008. se pojavila u televizijskoj seriji „Čovek bez srca“.