PINGVINI MOGA TATE od 25. avgusta

PINGVINI MOGA TATE

Originalni naziv: MR POPPER'S PENGUINS

Žanr: komedija

Trajanje: 94 min.

Godina proizvodnje: 2011

Zemlja porekla: SAD

Jezik: Engleski

Scenario: Sean Anders, John Morris

Režija: Mark Waters

Uloge: Jim Carrey, Carla Gugino, Angela Lansbury

Šta se dešava kada vam u nasledstvo ostave pingvine!

Sinopsis

Tom Poper (Džim Keri) je uspešan njujorški biznismen koji se udaljio od porodice jer previše radi. Nakon smrti njegovog oca, velikog svetskog putnika koji je retko bio kod kuće, na vrata mu stiže neobično nasledstvo – pingvin. Kao da to nije dovoljno, uskoro na na njegovu adresu stiže još pingvina, tako da na kraju njegovim luksuznim stanom trčkara ukupno 6 pingvina koji sve prevrću naglavačke. Pošto su njegova deca očarana neobičnim kućnim ljubimcima, Poper odlučuje da ih zadrži, pokušavajući da usput izvede zahtevni poslovni poduhvat i otkupi restoran koji je kao mali posećivao sa svojim ocem. Plan je da se restoran sruši kako bi se na njegovom mestu izgradila nova zgrada. Međutim, zahvaljujući bezobraznim, napornim, ali i očaravajućim pingvinima, svi planovi gospodina Popera će se promeniti, a njegova porodica će se ponovo naći na okupu.

 

O filmu

„Pingvini moga tate“ je filmska adaptacije popularne knjige za decu, „Pingvini gospodina Popera“. Veliki deo filma snimljen je sa pravim pingvinima u posebnim uslovima, na niskim temperaturama koji njima odgovaraju, a specijalne efekte radio je jedan od najpoznatijih svetskih studija, „Rhythm & Hues Studios”. Ovaj studio učestvovao je u 3D animaciji preko 100 filmskih ostvarenja, među kojima su i  „Zlatni kompas“ i „Hronike Narnije“.

Jedan od najpoznatijih komičara današnjice, Džim Keri, u ovom filmu igra beskrupuloznog biznismena čije srce će otopiti neočekivani prijatelji. Šest pingvina iznenadno postaju deo njegovog života, a krivac za sve je otac koji nikada nije bio kod kuće.  Neočekivani poklon pomoći će Tomu Poperu da se pomiri sa svojim ocem, ali i da on ponovo postane dobar otac. Džim Keri kaže da mu je ova priča o porodici bila veoma bliska, jer je motivaciju da se bavi glumom pronašao upravo u svojoj porodici. „Moja mama je bila bolesna, i ja sam želeo da se ona oseća bolje. Išao sam kod nje u sobu i ludirao se. Odskakao bih o zidove i bacao se niz stepenice ako je potrebno, samo da se ona oseća bolje“, kaže on. Njegov otac je svirao saksofon, dok nije morao da postane računovođa kako bi izdržavao porodicu. „Svaki put kada bi nam neko došao u posetu, bio sam zapanjen njegovom kretaivnošću i sposobnosti da zabavi ljude“, opisuje Džim Keri svog oca.

Džim Keri takođe tvrdi da ga je ulozi u „Pingvinima moga tate“ privukla upravo činjenica da je to film o pingvinima. „Volim pingvine i želeo sam da radim film o pingvinima“, kaže on, i dodaje „pingvini su drugačiji i uspevaju da nas vrate onome što je zaisto važno u ovom svetu, a to je srce“.