Šansa mog života širom srbije

ŠANSA MOG ŽIVOTA

Originalni naziv: La chance de ma vie

Žanr: Komedija

Trajanje: 87 min.

Godina proizvodnje: 2010

Zemlja porekla: Francuska

Jezik: Francuski

Scenario: Luc Bossi, Laurent Turner

Režija: Nicolas Cuche

Uloge: Virginie Efira, François-Xavier Demaison, Armelle Deutsch

„Šansa mog života“ je urnebesna i šarmantna francuska komedija o ljubavi i životnim prilikama i neprilikama.

Žilijen ima ozbiljan problem. Iako je brilijantan savetnik za parove, ne uspeva da sačuva ni jednu ženu u svom životu duže od dve nedelje. Od kada je počeo da se zaljubljuje, bio je baksuz svakoj ženi kojoj se dopao. Ne veliki baksuz  – one vrste koja vas smesti u bolnicu nekoliko puta nedeljno, koja uništava vaš profesionalni život i kvari vaše odnose sa bližnjima. Žilijen je, jednom rečju, crna mačka za žene.

Žoana će to osetiti na svojoj koži prvog dana kada ga upozna. Karijera u usponu, ljubavni život koji kao da, napokon, cveta – sve to na putu je u propast.

O glumcima

Viržini Efira je belgijanska i francuska glumica i TV lice. Karijeru je započela kao prezenterka u dečijem programu na belgijskoj televiziji, da bi uskoro prešla na francuske kanale M6 i RTL – Tvi. Glumačku karijeru je započela ulogama u televizijskim serijama, kao što je veoma popularna serija „Kamelot“, a na film se probila ulogom doktorke Liz Vilson u francuskoj verziji „Garfilda“ i francuskoj verziji „Robota“.

Fransoa-Gzavije Demezon studirao je pravo i političke nauke, napustivši komediju koja mu je bila hobi da bi uspešno završio studije. Nakon studija radio je u revizorskom i pravnom odseku dve velike međunarodne koorporacije, sve do 11. septembra 2001. Bio je u kancelariji na Menhetnu kada su u avioni udarili u Svetski trgovinski centar. To ga je nagnalo da preispita svoje životne odluke i vrati se svojoj prvoj ljubavi – pozorištu. Ušteđevinu je uložio u produkciju komičnog spektakla u francuskom pozorištu, što mu je donelo veliku popularnost. Na filmu i televiziji igra od 2005. godine.