“Nobelov testament” od 31. maja u bioskopima

„Nobelov testament“, novi švedski triler producenata „Milenijum“ trilogije, premijerno će biti prikazan 30. maja u bioskopima Cineplexx, a od 31. maja naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru.

Film prati kriminalističku reporterku, Aniku Bengtson, koja na Nobelovom banketu postaje svedok spektakularnog ubistva. Iako teroristička grupa u vezi sa Bliskim istokom ubrzo prihvata odgovornost za ubistvo doktora Arona Visela, Anika je ubeđena da je prava meta zapravo bila Karolina fon Bering, Vizelova plesna partnerka i predsednica Komiteta za Nobelovu nagradu. Njeno novinarsko istraživanje približava je neverovatnim dešavanjima unutar tajnih krugova Nobelovog komiteta. Kako se približava istini, situacija postaje opasnija. Uskoro, Anika saznaje dokle su neki ljudi spremni da odu zarad najprestižnije nagrade.

„Nobelov testament“ mediji iz više razloga nazivaju novom trilogijom „Milenijum“. Kao i „Milenijum“, ovaj film nastao je prema književnom serijalu, čija je glavna junakinja beskomrpromisna novinarka Anika Bengtson. Aniku Bengtson u filmu igra mlada švedska zvezda Malin Krepin. „Nobelov testament“ snimljen je na osnovu prvog romana novinarke i spisateljice Lise Marklund, a najavljeno je da će ga pratiti još pet nastavaka, po jedan za svaki roman iz serijala. Ovi romani prevedeni su na više od 30 jezika i širom sveta prodati u više od 10 miliona primeraka.

Reditelj Peter Flint je rođen u Kopanhagenu. Dok je studirao u Nacionalnoj filmskoj školi, bio je asistent reditelja na brojnim danskim dugometražnim filmovima uključujući i „Ples polarnih medveda“ i „Noćna straža”, koji su bili nominovani za Oskara. Kao reditelj debitovao je sa dugometražnim filmom „Oko orla”, 1997. godine.

Pogledajte trejler!

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.