“Pijev život” i “Linkoln” u trci za Zlatni globus

Objavljene su nominacije za Zlatni globus 2013. godine. U trci za prestižne filmske nagrade “Zlatni globus” u različitim kategorijama učestvuje šest filmova u distribuciji MCF MegaCom Filma.

Film “Linkoln” Stivena Spilberga vodi po broju nominacija, sa ukupno sedam nominacija, u sledećim kategorijama: najbolja glavna muška uloga (Danijel Dej-Luis) i najbolja sporedna muška uloga (Tomi Li Džouns), najbolja sporedna ženska uloga (Seli Fild), najbolji scenario, muzika, režija i film!

Za najbolji film nominovan je i “Pijev život 3D”, koji je nominovan i za najbolju režiju i za najbolju muziku.

Helen Miren je za ulogu Alme Revil u filmu “Hičkok” osvojila nominaciju u kategoriji najbolja ženska uloga u drami, dok je Džudi Denč za ulogu u filmu “Best egzotik Merigold hotel” nominovana u istoj kategoriji, ali za mjuzikl, odnosno komediju.

Film “Seanse” koji je nedavno prikazan na 18. Festivalu autorskog filma, nominovan je u dve kategorije – za najbolju glavnu mušku i žensku ulogu.

U domaćim bioskopima, “Pijev život 3D” će premijerno biti prikazan 18. decembra, dok će se “Hičkok” i “Linkoln” na redovnom repertoaru pojaviti početkom 2013. godine.

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.