„Gangsterska priča“ od sutra u bioskopima

Drama o Edmondu Vidalu, harizmatičnom vođi poznate „Lionske bande“, koji je odgovoran za neke od najvećih i najbrutalnijih pljački u istoriji Francuske, na redovnom bioskopskom repertoaru naći će se od sutra, 11. oktobra.

Snimljen po Vidalovoj autobiografiji „Šaka puna trešanja“, film prati dva ostarela kriminalca, koji se suočavaju sa svojom prošlošću.

Režiju potpisuje francuski reditelj i nekadašnji policajac, Olivije Maršal, a glavne uloge igraju poznati francuski glumci Žerar Lanven i Čeki Kario.

Pošto je odrastao u teškoj bedi, Edmond Vidal, poznatiji kao Momon, naučio je šta su prave porodične vrednosti, odanost bez granica i šta znači biti ponosan na svoje poreklo. U skladu sa tim, on nikada nije napustio Serža, prijatelja sa kojim je prvi put, još kao dečak, završio u zatvoru. Tada su se upleli u organizovani kriminal, a banda koju su oformili, postala je najpoznatija ekipa oružanih pljačkaša u Francuskoj, ranih sedamdestih. Njihov uspon završio se 1974, spektakularnim hapšenjem. Danas, kada ima skoro 60 godina, Momon se povukao iz “posla” i želeo bi da zaboravi taj period života. On sada brine o svojoj ženi, deci i unucima, za razliku od Serža, koji se vraća u Momonov život i nema nameru da napusti stare navike.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.