„Krvoproliće“ Romana Polanskog u bioskopima od 1. marta

Uzbudjiva drama prema pozorišnom komadu J. Reze


 

Novi film poznatog reditelja Romana Polanskog, „Krvoproliće“, koja je premijerno prikazana na 40. FEST-u, od 1. marta naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru.

Glavne uloge u priči o susretu roditelja čija su se deca potukla u parku, snimljenoj prema pozorišnom komadu Jasmine Reze, igraju Kejt Vinslet, Džudi Foster, Kristof Valc i Džon K. Rajli igraju  Kejt Vinslet, Džudi Foster, Kristof Valc i Džon Rajli. Jači dečak, naoružan motkom, povredio je drugog. Roditelji „žrtve” pozvali su roditelje „nasilnika” u svoj stan da to reše. U urnebesnoj, otkačenoj, ali i očajnoj situaciji u kojoj su se našli, oni nastavljaju da se svađaju, sve dok svako od njih ne otkrije sve što leži ispod površine uglađenog ponašanja.

„Krvoproliće“ je majstorski snimljen film u kome, kako kaže kritika, „dolazi do izražaja majstorstvo Polanskog u snimanju filmova u malom prostoru“. Kamera u skoro svakoj sceni otkriva po jedan novi detalj stana koji postaje pozornica razotkrivanja osnovnih ljudskih poriva i strahova, kao i raspoloženja, razmišljanja i intimu učesnika rasprave. U ovoj predstavi ništa nije onako kako se čini na početku – ni roditeljska ljubav, ni bračni odnosi, ni velikodušnost i tolerancija.

Trejler je na adresi:

http://www.youtube.com/watch?v=8rCusGrOB3o&feature=channel_video_title

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.