„Linkoln” i „Pijev život” glavni kandidati za Oskara

Šest filmova u distribuciji MCF-a u trci za nagrade Američke filmske akademije

Filmovi „Linkoln” i „Pijev život” osvojili su najveći broj nominacija za Oskara. „Linkoln” vodi sa čak 12 nominacija, „Pijev život” ima 11, a ove godine u trci za nagrade Američke filmske akademije nalazi se još četiri filma u distribuciji MCF MegaCom Filma.

Filmovi „Linkoln”, „Pijev život” i „Ljubav” boriće se za nagradu u najvažnijim kategorijama – za najbolji film i najbolju režiju.

Nagrađivano ostvarenje Mihaela Hanekea „Ljubav” nominovano je za najbolju glumicu, strani film i originalni scenario.

„Linkoln“ je nominovan u kategorijama glavna i sporedna muška uloga, sporedna ženska uloga, kamera, kostim, muzika, montaža zvuka, adaptirani scenario, produkcija i montaža.

„Pijev život” je nominovan i u kategorijama: najbolji adaptirani scenario, najbolja kamera, montaža, muzika, pesma, produkcija, zvuk, montaža zvuka i najbolji vizuelni efekti.

Za titulu najboljeg u kategoriji najbolji vizuelni efekti boriće se i SF ostvarenje Ridlija Skota „Prometej”.

Biografska drama „Hičkok” je kandidat za nagradu u kategoriji najbolja šminka i frizura, a Helen Hant je za ulogu u filmu „Seanse” nominovana za najbolju sporednu žensku ulogu.

Nominovane filmove „Linkoln”, „Hičkok” i „Ljubav” publika će moći da vidi na predstojećem FEST-u, dok se „Pijev život” uveliko prikazuje u bioskopima širom Srbije.

Dodela Oskara, 85. po redu, održaće se 24. februara.

Pogledajte trejler za film „Linkoln“:

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.