„Lorens u svakom slučaju“ u Dvorani Kulturnog centra Beograda od 10. januara

Nesvakidašnja moderna priča o ljubavi i seksualnosti

Lorens, mladi nastavnik i pisac čija će knjiga uskoro biti objavljena, uživa u vezi punoj ljubavi i razumevanja sa svojim verenikom Fredom. Na svoj 30. rođendan, on priznaje Fredu kako želi da postane žena, tražeći od njega da ga podrži u nameri da promeni pol. Fred je suviše povređen, i njih dvojica raskidaju vezu. Obojica se trude da izgrade novi život, ne misleći na prošlost. Pet godina kasnije, Lorens šalje Fredu primerak svoje prve knjige poezije.

„Lorens u svakom slučaju“ je treći film reditelja iz Montreala, Gzavijea Dolana (Ubio sam majku, Izgubljene ljubavi). I ovaj put popularni reditelj na specifičan način govori o ljubavi i seksualnosti, a pomažu mu snimljena u jarkim bojama, koju vode hrabre glumačke kreacije.

Za ovaj film Dolan je nagrađen priznanjem Queer Palm na filmskom festivalu u Kanu 2012. godine, a glumica Suzan Klement, koja igra ulogu Freda, nagrađena je priznanjem za najbolju glumicu u selekciji „Izvestan pogled“.

Gzavije Dolan, kanadski glumac i reditelj privukao je međunarodnu pažnju polu-autobiografskim filmom „Ubio sam majku“ (2009). Njegov drugi film, „Izmišljene ljubavi“ (2010), finansiran je iz privatnih prihoda. Ostvarenja Gzavijea Dolana osvojila su skoro 30 nagrada na festivalima širom sveta.

Pogledajte trejler

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.