„Persi Džekson – More čudovišta“ premijerno u multipleksu „Kolosej“ 14. avgusta

Akcija u knjižarama „Vulkan“ 

Film „Persi Džekson – More čudovišta“, uzbudljiva avantura inspirisana grčkom mitologijom i zasnovana na popularnom romanu autora Rika Riordana, premijerno će biti prikazana u multipleksu „Kolosej“ 14. avgusta u 20 časova.

Ova uzbudljiva priča predstavlja nastavak filma „Persi Džekson – Kradljivac munje“ iz 2010. godine. Povodom novog filma iz serijala „Persi Džekson“, kupci romana „Persi Džekson – More čudovišta“ u knjižarama „Vulkan“ u Beogradu i Nišu od 13. avgusta na poklon će dobiti dve ulaznice za bioskopsku projekciju ovog filma.

Filmski serijal „Persi Džekson“ je adaptacija serije bestselera pisca Rika Riordana „Persi Džekson i bogovi Olimpa“, koju je kod nas objavila izdavačka kuća „Stylos Art“. Autor, koji je predavao grčku mitologiju u srednjoj školi, došao je na ideju za prvu knjigu o Persiju Džeksonu nakon što je svom sinu pred spavanje čitao sage o drevnim grčkim herojima.

„Persi Džekson – More čudovišta“ bavi se avanturama mladog poluboga Persija, Posejdonovog sina, na epskom putovanju ostvarenja njegove sudbine. Svet bogova nalazi se na rubu propasti. Persi u društvu prijatelja kreće na put u More čudovišta kako bi pronašao Zlatno runo i spasio svet. Prolazeći kroz vode Mora čudovišta, kojih nema ni na jednoj mapi (ljudima poznatim kao Bermudski trougao), oni se bore sa zastrašujućim bićima, zombijima i vrhunskim zlom.

Od 15. avgusta ovaj film biće na redovnom bioskopskom repertoaru.

Povodom filma  „Persi Džekson – More čudovišta“ organizovana je još jedna zanimljiva akcija. Jedan od tuševa na popularnom gradskom kupalištu, Adi Ciganliji, pretvoren je u „Persi Džekson“ tuš. Kreativne fotografije snimljene ispred tuša kao pozadine (tuš se nalazi blizu Bungee jumping centra na Adi) potrebno je poslati do 13. avgusta na adresu morecudovista@mcf.rs. Fotografije će biti postavljene na FB strani Naxi radija, www.facebook.com/naxiradio, a najkreativnija fotografija osvajiće putovanje na Grof Drakula turu agencije „Robinson“. Još četvoro učesnika biće nagrađeno romanima iz serijala „Persi Džekson – Bogovi Olimpa“, kao i ulaznicama za premijeru filma.

Imena dobitnika poklona iz nagradnog foto-konkursa biće objavljena 14. avgusta na  adresama www.naxi.rs i www.mcf.rs, kao i na FB stranama Naxi radija i MCF-a.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.