Sutra premijera filma „Planeta majmuna: Početak“

Na redovnom repertoaru bioskopa od 4. avgusta

 

„Planeta majmuna: Početak“, uzbudljivo ostvarenje koje kombinuje spektakularne, naučnofantastične vizuelne efekte i dramski razrađenu priču i likove, premijerno će biti prikazano 3. avgusta u 20 i 30 u Domu sindikata u Beogradu, a istog dana premijerno će biti i na programu novosadskog bioskopg „Arena Cineplex“.

U Domu sindikata gledaoci će imati priliku da ovaj film gledaju i u 23 časa, a u „Areni“ „Planeta majmuna“ je na programu u 15:45, 18:00, 20:15, kao i u 22:25.

„Planeta majmuna: Početak“ govori o naučniku (Džejms Franko) koji iz laboratorije izvodi šimpanzu Cezara, stvorenje izuzetne inteligencije, i sa svojom devojkom (Frida Pinto) odgaja ga u svom domu. Kada poraste, prisiljeni su da ga ostave u prihvatilištu za životinje, gde Cezara loše tretiraju.  On više nije obična šimpanza, a nije ni čovek. Cezar je neko ko je spreman da se pobuni i pokrene revoluciju.

Vizuelni efekti u filmu „Planeta majmuna: Početak“ napredniji su od efekata u „Avataru“ i „King Kongu“, a nastali su, kao i za spomenuta dva filma, u novozelandskom studiju WETA WORKSHOP. Lik Cezara, kao i likovi većine ostalih majmuna, kreiran je zahvaljujući tehnici snimanja pokreta pravih glumaca. Snimanje pokreta (motion capture) se, po prvi put u kinematografiji, odigravalo tokom snimanja scena, a ne u posebnim uslovima, pred zelenim platnom.

U glavnim ulogama pojavljuju se Džejms Franko i Frida Pinto, dok zahtevan lik Cezara igra Endi Serkis, najpoznatiji po ulozi Goluma iz „Gospodara prstenova“.

„Planeta majmuna: Početak“ će se od 4. avgusta naći na redovnom bioskopskom repertoaru.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.