„Prometej 3D“ premijerno 6. juna u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu

Film Ridlija Skota, „Prometej 3D“, prvo 3D ostvarenje reditelja kultnih filmova „Osmi putnik“,  „Blade Runner“ i „Gladijator“, premijerno će biti prikazan 6. juna u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu.

Premijera u Beogradu zakazana je za 6. jun u 20:30 u multipleksu „Kolosej“,  u 20 časova novosadskom bioskopu „Arena Cineplexx“, i u 21 čas u bioskopu „Cineplexx“ u Kragujevcu i bioskopu „Vilin grad“ u Nišu.

„Prometej 3D“ je već 4 godine, od kako je počeo da se snima, jedan od filmova koji se najnestrpljivije očekuje. Reditelj Ridli Skot je nakon kultnih ostvarenja SF žanra, „Osmi putnik“ i „Blade Runner“, napravio pauzu 30 godina, i vratio se  naučnoj fantastici filmom „Prometej 3D“.

U filmu igraju švedska glumica sa holivudskom karijerom u usponu,  Numi Rapas, Šarliz Teron i Majkl Fasbender, a u ostalim ulogama pojavljuju se i Gaj Pirs, Logan Maršal-Grin, Idris Elba i ostali.

„Prometej 3D“ nastao je kao početak priče o „Osmom putniku“, ali je u međuvremenu postao mnogo više od toga, i „evolvirao u novi univerzum“, kako kaže reditelj Ridli Skot. Film se bavi univerzalnim pitanjima – ko smo, odakle smo, ko nas je stvorio.

Tim istraživača u želji da otkriju korene porekla ljudske vrste na Zemlji polazi na uzbudljivo putovanje u najmračnije delove univerzuma. Na tom putovanju susreću se sa naprednom vanzemaljskom inteligencijom. Umesto prijateljskog kontakta, međutim, očekuje ih borba za sam opstanak čovečanstva.

„Prometej 3D” naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru od 7. juna.

Pogledajte novi  insert „Velike stvari imaju male početke“ i specijal „Vizija Prometeja“.

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.