40. FEST predstavlja 14 ostvarenja u distribuciji „MCF MegaCom Filma“

Fon Trir, Polanski, Kaurismaki, Pejn, Sorentino


 

40. FEST, koji ove godine traje od 24. februara do 4. marta,  predstaviće 14 ostvarenja koja će se kasnije naći u distribuciji „MCF MegaCom Filma“. Među njima su novi filmovi kultnih reditelja, ostvarenja nagrađena na prestižnim filmskim festivalima, jedan domaći film i film iz regiona.

Poslednji film danskog reditelja Larsa fon Trira, „Melanholija“, doneo je priznanje za najbolju glumicu Kirsten Danst u Kanu, a proglašen je i najboljim ostvarenjem na dodeli Evropskih filmskih nagrada. „Krvoproliće“, film Romana Polanskog, drama je zasnovana na pozorišnom komadu poznate spisateljice Jasmine Reze, u kojoj do izražaja dolazi majstorstvo ovog reditelja u snimanju filmova u malom prostoru.

Oskarovka Meril Strip igra Margaret Tačer u intimnoj priči o kontroverznoj  bivšoj britanskoj premijerki „Čelična lejdi“. Za ovu ulogu nagrađena je „Zlatnim globusom“, a „Zlatni globus“ osvojio je i Džordž Kluni za ulogu u filmu „Potomci“ Aleksandra Pejna, duhovitu priču o porodici koja preživljava teške trenutke, nagrađenu „Zlatnim globusom“ za najbolju dramu.

Na 40. FEST stižu i kanski lauerati „Dečak sa biciklom“ braće Darden, dobitnik Gran prija festivala, kao i „Avr“ Akija Kaurismakija, dobitnik FIPRESCI nagrade u Kanu. Iz Kana stiže i dobitnik priznanja Ekumenskog žirija za najbolji film, „Ovo mora da je to mesto“ Pola Sorentina, sa Šonom Penom u glavnoj ulozi.

„The Best Exotic Merigold Hotel“ je topla i duhovita priča o otkrivanju novog smisla u životu, sa Džudi Denč u glavnoj ulozi. Frensis Fred Kopola stiže na FEST sa gotskom horor pričom „Između svetova“, inspirisanom Edgarom Alanom Poom.

Tokom festivala publika će imati priliku da vidi i crnogorsku komediju „Lokalni vampir“ reditelja Branka Baletića, kao i film Dinka Tucakovića, „Doktor Rej i đavoli“, koji će zatvoriti 40. FEST.

Trejlere možete pronaći na zvaničnom MCF Megacom Film YouTube kanalu, na adresi

http://www.youtube.com/user/MegaComFilm

 

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.