Abraham Linkoln kao lovac na vampire

Timur Bekmambetov režira neobičnu „biografiju“ američkog predsednika


Poznati ruski reditelj, Timur Bekmambetov, daće svoj doprinos vampirskoj groznici koja već nekoliko godina vlada popularnom kulturom 3D filmom „Abraham Linkoln, lovac na vampire“, čija se premijera očekuje tokom leta 2012. godine.

Film „Abraham Linkoln, lovac na vampire“ zasnovan je na istoimenoj knjizi autora Seta Grejema – Smita, koja se u knjižarama u Americi pojavila 2010. godine. Ovaj roman napisan je kao „tajna“ biografija 16. američkog predsednika, i navodno je zasnovan na dnevničkim spisima Abrahama Linkolna koje je, posle njegove smrti, nasledio vampir po imenu Henri Sturdž.

Prema priči filma, za čiji je scenario Set Grejem – Smit adaptirao svoju knjigu, Abraham Linkoln je bio tajni lovac na vampire, ogorčen jer su oni bili odgovorni za smrt njegove majke. Tajna istorija Abrahama Linkolna istovremeno je tajna istorija Američkog građanskog rata i borbe protiv ropstva – ispostaviće se da su ti ratovi zapravo bili ratovi protiv vampira.

Producenti ovog  filma su Timur Bekmambetov i Tim Barton, a u glavnim ulogama pojavljuju se Bendžamin Voker, Rufus Sjuvel i Dominik Kuper.

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.