Aleksandar Pejn: Nominacije za Oskara su uzbudljive

“Potomci” Aleksandra Pejna kandidat za 5 Oskara

Film oskarovca Aleksandra Pejna (Stranputice, 2005), „Potomci“, koji će beogradska publika imati priliku da vidi na predstojećem FEST-u, nominovan je za Oskara u 5 kategorija – za najbolji film, najbolju režiju, najboljeg glavnog glumca (Džordž Kluni), najbolji adaptirani scenario (Aleksandar Pejn, Nat Fakson, Džim Raš) i najbolju montažu (Kevin Tent).

Aleksandra Pejna su nominacije zatekle u Rimu, u „Cinecitta Studios“, gde je Felini snimio većinu svojih filmova. „Nominacije filma za Oskara su nesumnjivo veoma uzbudljive, ako ništa drugo zbog radosti koju pružaju svima koji su radili na filmu“, rekao je Pejn, i dodao: „Naročito sam srećan zbog priznanja koje je dobio moj dugogodišnji saradnik, montažer Kevin Tent. On to zaista zaslužuje.“

Meril Strip, dobitnica „Zlatnog globusa“ za ulogu u drami „Čelična lejdi“, koja će takođe biti na programu 40. FEST-a, za ovu ulogu nominovana je i za Oskara. „Čelična lejdi“ dobila je i nominaciju za najbolju šminku, za Marka Kolijea i Dž. Roja Helanda.

Trejler za „Potomke“ može se videti na adresi

http://www.youtube.com/watch?v=2ccS6j2r9hs&feature=channel_video_title

Trejler za „Čeličnu lejdi“ može se videti na adresi

http://www.youtube.com/watch?v=NwOVqBRNGyk&feature=channel_video_title

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.