“Avr” i “Legenda o Kung-Fu zeki 3D” od danas u bioskopima

Drama priznatog finskog reditelja Akija Kaurismakija i kineski animirani film za najmlađe, od danas na redovnom bioskopskom repertoaru.

Duhovita, tužna, ali i ohrabrujuća priča o solidarnosti i prožimanju sudbina, “Avr”, od danas će se prikazivati u multipleksu „Kolosej“.

Marsel Marks, bivši boem i pisac u krizi, koji se odrekao literarnih ambicija i preselio se u lučki grad Avr, vodi jednostavan život skoncentrisan na suprugu, svoj omiljeni bar i ne mnogo profitabilni posao čistača cipela. Kada se njegova žena odjednom ozbiljno razboli, Marselov put ukršta se sa putem dečaka imigranta iz Afrike, kome je potrebna pomoć kako bi se sakrio od policije.

Aki Kaurismaki je „Avr“ zamislio kao prvi deo trilogije o životu u lučkim gradovima, i najavio kako druga dva filma želi da snimi u Nemačkoj i Španiji. „Avr“ je, nakon ostvarenja „Život boema“ iz 1992. godine, drugi Kaurismakijev film snimljen sa francuskim glumcima na francuskom jeziku,  a ostala dva dela trilogije Kaurismaki takođe želi da snimi na lokalnim jezicima.

“Legenda o Kung-Fu zeki”, sinhronizovani film za najmlađe, koji je premijerno bio prikazan na prošlogodišnjem Kids Festu, publika će od danas moći da pogleda u domaćim bioskopima.

Ovaj animirani film u 3D-u prati zeku po imenu Tu, koji je naizgled stidljivi i plašljivi kuvar sa sela. Iznenada, Tu postaje majstor borilačkih veština i sa ciljem da pronađe nestalu ćerku starog učitelja Sifua, on se suprotstavlja svom najvećem neprijatelju, zloj pandi po imenu Sleš. Ušati junak neprijatelje ostavlja bez ikakve šanse za odbranu, a publiku potpuno razoružava i tera je da se valja po podu od smeha.

 

 

 

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.