BALKAN FILM CONNECTION

Novi edukativni program u okviru Festivala autorskog filma

Povodom jubilarnog 20. izdanja, Festival autorskog filma u Beogradu uvodi niz novih programa i aktivnosti. Jedna od prvih novina koju predstavljamo javnosti je BALKAN FILM CONNECTION – novi edukativni program u okviru Festivala, namenjen studentima i mladim profesionalcima Jugoistočne Evrope.

Program traje pet dana (od 28. novembra do 02. decembra) i sastoji se iz niza radionica, predavanja, diskusija i projekcija, sa fokusom na proširivanje specifičnih praktičnih znanja vezanih za film, uspostavljanje čvršće saradnje mladih filmadžija u regionu i otvaranje ka međunarodnoj sceni. Tema prvog izdanja je “Suočavanje sa novim svetom”.

Živimo u svetu koji se ubrzano menja. Menja se i način snimanja i prikazivanja filmova, njihov sadržaj i estetika. Finansijska kriza utiče na promenu ustaljenih načina finansiranja filmova, dok nove tehnologije otvaraju nove mogućnosti. Kako se snaći u ovakvom svetu? Kako se povezati, apdejtovati i apgrejdovati i pri tom izgraditi i očuvati sopstveni umetnički stil i pogled na svet? Pokušaćemo da nađemo odgovore zajedno sa eminentnim autorima i predavačima kroz niz radionica, predavanja i diskusija.

Učesnici će biti 30 odabranih studenata završnih godina studija i mladih filmskih profesionalaca: reditelja, scenarista i producenata iz zemalja Jugoistočne Evrope. Konkurs za prijavljivanje je otvoren i traje do 20. oktobra. Sve informacije o načinu prijavljivanja mogu se naći na www.balkanfilmconnection.com.

Ovogodišnji Festival autorskog filma održaće se od 26. novembra do 3. decembra.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.