“BEZ LJUBAVI” I “DUHOVI ISMAILA” STIŽU U KINA

Najbolji evropski filmovi u bh kinima u decembru 

 1 - Copy

Naslovi „Bez ljubavi“ i „Duhovi Ismaila“ stižu u bh kina. Ova dva nagrađivana ostvarenja na svjetskim festivalima, prema riječima kritike, spadaju u kategoriju najboljih evropskih filmova u 2017. godini, a sada će i domaća publika imati priliku da ih pogleda u okviru redovnih kino repertoara.

Drama „Bez ljubavi“, trenutno jednog od najcjenjenijih ruskih reditelja Andreya Zviyagintseva, donosi priču o bračnom paru koji prolazi kroz razvod i pokušava da pronađe svog sina, koji je nestao usred jedne od njihovih svađa. U pitanju je veliki, snažan, uzbudljiv, potresan film, koji nas podsjeća da imamo pravo i možemo da uništimo svoj, ali ne i živote drugih. „Bez ljubavi“ ispituje porodicu kao instituciju i izuzetno snažno deluje na posmatrača.

„Bez ljubavi“ je imao svjetsku premijeru na festivalu u Kanu, gde je Zviyagintsev dobio nagradu kritike, a uspješan niz nastavljen je i u Londonu i Minhenu. „Bez ljubavi“ je izabran za predstavnika ruske kinematografije za najprestižniju filmsku nagradu Oskar u kategoriji stranog filma, čije će nominacije biti zvanično objavljene početkom 2018. godine.

U francuskom filmu „Duhovi Ismaila“, koji je otvorio ovogodišnji Kanski festival, glavne uloge tumače Marion Cotillard i Mathieu Amalric, a režiju potpisuje reditelj Arnaud Desplechin.

12 - Copy

Priča prati život Ismaila Vuillarda, reditelja koji započinje snimanje novog filma, inspirisanog svojim bratom diplomatom za koga vjeruje da je špijun. Snimanje se prekida nakon povratka njegove supruge, Silvije, koja je nestala pre dvadeset godina. Pošto je bio uvjeren da je Silvija mrtva, njen povratak ga dovodi do ludila, zbog čega napušta snimanje i odlazi u porodičnu kuću u Rubeu. Vuillard doživljava sunovrat, sada živi kao pustinjak opkoljen svojim duhovima.

Arnaud Dssplechin je francuski reditelj i scenarista, poznat po filmovima poput Božićna priča (2008), Kraljevi i kraljica (2004) i Džimi P. (2013).

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.