“Čovek ptica” dobio najviše nominacija za Zlatni globus

Novi film meksičkog reditelja Alehandra Gonzalesa Injaritua “Čovek ptica” (Birdman or The Unexpected Virtue of Ignorance), u kojem glavnu ulogu tumači Majkl Kiton, dobio je sedam nominacija za Zlatni globus. 

U crnoj komediji pored Kitona igraju Edvard Norton, Zak Galifijanakis, Ema Stoun i Naomi Vots. Dodela Zlatnih globusa zakazana je za 11. januar u Los Anđelesu.

Ostarenje  “Čovek ptica“ će se u konkurenciji za najbolju komediju takmičiti sa filmovima „Grand Budapest Hotel“, „Into The Woods“, „Pride“ i „St. Vincent“. Majkl Kiton je nominovan za najbolju mušku ulogu u komediji, Alehandro Gonzales Injaritu za najboljeg reditelja, dok su Edvard Norton i Ema Stoun nominovani u kategoriji najbolja epizodna glumica, odnosno epizodni glumac u komediji. Film “Čovek ptica” je nominovan u još dve kategorije – “Best Original Score” i najbolji scenario.

Majkl Kiton u filmu “Čovek ptica” tumači lik ostarelog glumca, koji pokušava da povrati slavu i postavi predstavu na Brodveju zasnovanu na romanu Rejmonda Karvera. Proganja ga lik filmskog superheroja “Birdman-a” koji ga je proslavio na početku karijere. U danima i noćima do otvaranja, nastavlja da se bori sa svojim egom i pokušava da povrati svoju porodicu, karijeru i sebe.

Domaća publika biće u prilici da gleda film “Čovek ptica” od 19. marta sledeće godine u bioskopima.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.