ČOVEK PTICA SLEĆE U DOMAĆE BIOSKOPE 5. MARTA!

Ne propustite crnu komediju Alehandra Gonzalesa Injaritua koja je nagrađena sa 4 Oskara! 

Novi film meksičkog reditelja Alehandra Gonzalesa Injaritua “Čovek ptica”, u kojem glavnu ulogu tumači Majkl Kiton, na ovogodišnjoj dodeli Oskara osvojio je četiri Oskara! Nagrađen je u kategorijama – režija, originalni scenario, fotografija (kamera), najbolji film godine. Bioskopska publika širom zemlje biće u prilici da ga vidi od 5. marta!

Majkl Kiton u filmu “Čovek ptica” tumači lik ostarelog glumca, koji pokušava da povrati slavu i postavi predstavu na Brodveju „O čemu pričamo kada pričamo o ljubavi“  (What We Talk About When We Talk About Love) zasnovanu na romanu Rejmonda Karvera (Ramond Carver). Proganja ga lik filmskog superheroja “Birdman-a” koji ga je proslavio na početku karijere. U danima i noćima do otvaranja, nastavlja da se bori sa svojim egom i pokušava da povrati svoju porodicu, karijeru i sebe.

Nije slučajno što glavu ulogu tumači upravoj Majkl Kiton (Michael Keaton) čiju karijeru je takođe obeležila uloga superjunaka – Betmena, a koji poslednjih godina nije imao zapaženijih uloga. Pored Kitona, Injaritu je okupio izuzetnu glumačku ekipu – Edvarda Nortona, Zaka Galifijanakisa, Emu Stoun i Naomi Vots.

“Čovek ptica” predstavlja neobičan preokret u Injarituovoj  karijeri, ne samo što je rediteljeva prva komedija, već je i tehnički zahtevan budući da je sastavljen iz veoma dugih kadrova neprimetno montiranih kako bi delovalo da je ceo film jedan neprekinut kadar. Podvig bi, naravno, bio nemoguć bez direktora fotografije, sjajnog Emanuela Lubeckog (Emmanuel Lubezki), zaslužnog za filmove poput „Sleepy Hollow“ Tima Bartona, „Tree of Life“ Terensa Malika i „Gravity“ Alfonsa Kuarona, za koji je dobio Oskara.

Meksički reditelj slavu i ugled stekao je zahvaljujući potresnim dramama, filmovima tzv. trilogije smrti: „Amorres peros“, „21 grams“, „Babel“, kao i filmom „Biutiful“.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.