DA LI JE SKINUTA KLETVA „POLTERGAJSTA“?

Horor Poltergajst – Kućni duh 3D stiže u bioskope od 21. maja

Većina ljudi ima podrugljiv stav kada su kletve u pitanju, ili im se podsmevaju ili ih ignorišu. Međutim, kada god se pomene priča o filmu „Poltergajst“ i stvarima koje su se dešavale tokom i nakon snimanja, malo ko može da ostane ravnodušan.

Reditelj Gil Kenan koji potpisuje novi, 3D rimejk klasika iz 1982. godine ima potpuno suprotan stav po tom pitanju. On naime želi da ga „pogodi“ kletva.

„Jedva čekam! Ovo je razlog zbog kog sam prihvatio posao. Kroz život hodam čekajući neku kletvu i ovo je prilika da je konačno dobijem. Može se reći da jurim kletve još od svoje 11 godine“, odlučan je Kenan.

Tokom snimanja filma nije se dogodilo ništa loše ekipi filma, ali reditelj ističe da je ipak bilo nekakvih „anomalija“.

„Najiskrenije vam kažem da se nešto čudno događalo u Torontu. Iznajmili smo kuću koja je bila ukleta, odnosno u njoj je živeo duh neke nepoznate žene. Ipak, svideo sam joj se, kao i moja porodica, pa nam nije pravila problema. Ona se nalazila na trećem spratu koji je bio zaključan i mi nismo imali ključ. Moja ćerka, ali i veliki broj gostiju me je stalno pitao da li živimo sa ženom u crnoj haljini koja se neretko pojavljuje na stepenicama“, objašnjava svoju avanturu tokom snimanja Kenan.

U slučaju originalnog „Poltergajsta“ stvari su bile tragičnije i jezivije. Priča navodi da su producenti koristili prave leševe za određene scene u prva dva dela filma, a četvoro glumaca koji su igrali u „Poltergajstu“ su preminuli u rasponu od šest godina. Najmlađa je bila Heter O’Rurk (Igrala je Kerol En) koja je u 12. godini preminula od sepse.

U rimejku, ili kako ga producenti najavljuju „reboost“, glavne uloge tumače Sem Rokvel, Rouzmari DeVit i Džered Haris. Priča je smeštena u moderno doba, ali ne odstupa mnogo od originala.

Poltergajst – kućni duh 3D“ u naše bioskope stiže 21. maja.

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.