Danijel Dej Luis dobitnik Zlatnog globusa za ulogu u „Linkolnu“

Film „Linkoln“  na predstojećem, 41. FEST-u

 

Danijel Dej Luis nagrađen je na sinoćnjom dodeli Zlatnim globusom za najboljeg glumca u kategoriji drame, za ulogu u filmu „Linkoln“ reditelja Stivena Spilberga.

„Linkoln“ je uzbudljiva priča o životu 16. američkog predsednika i njegovoj borbi za ukidanje ropstva. Ova politička pobeda promenila je ne samo tok istorije u Americi, već i istoriju sveta.

„Ako ropstvo nije pogrešno, onda ništa nije pogrešno“, napisao je Abraham Linkoln u jednom pismu 1865. godine. Film „Linkoln“ prati poslednja 4 meseca njegovog života, i intimnu dramu čoveka koji se trudi da, uprkos velikim privatnim i javnim pritiscima i ratu u kome se zemlja nalazi, do kraja dovede svoju misiju.

U konkurenciji za Zlatni globus u kategoriji drame nalazili su se i Denzel Vošington, Džon Hoks, Žoakin Feniks i Ričard Gir.

„Linkoln“ će domaća publika imati priliku da vidi na predstojećem, 41. FEST-u, koji se održava od 22. februara do 3. marta.

Osim „Linkolna“, još dva filma iz distribucije „MCF MegaCom Filma“ osvojila su Zlatne globuse.

Majkl Dana, kompozitor muzike za film „Pijev život“, osvojio je ovo priznanje u kategoriji najbolja originalna muzika za film.

Zlatni glubus za najbolji strani film dodeljen je filmu „Ljubav“ austrijskog reditelja Mihaela Hanekea, koji će 22. februara otvoriti 41. FEST.

Pogledajte trejler za film „Linokln“

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.