DOBITNIK FIPRESCI NAGRADE FILMSKOG FESTIVALA U TORONTU USKORO U KINU

Amaxresdefault

Jonas Cuaron, autor visokobudžetnog projekta „Gravitacija’“, na kojem je radio zajedno sa svojim ocem Alfonsom Cuaronom, dolazi nam sa najnovijim filmskim ostvarenjem „Ostavljeni“

Brutalni meksički triler „Ostavljeni“ čija je glavna tema rasizam i imigranti, u kina dolazi 6. oktobra, a glavnu ulogu tumače Gael Garcia Bernal i Jeffrey Dean Morgan.

Iako je to danas aktuelna tema, priča ovog filma prati meksičke imgrante i njihovo putovanje ka boljem životu koje postaje mučna borba za opstanak.

Moises (Gael Garcia Bernal) sa grupom imigranata putuje preko komplikovanog dela Sonorske pustinje koju niko ne čuva, pokušavajući da ilegalno pređu granicu i uđu u SAD. Njihov san o boljem životu prekinuće Sam (Jeffrey Dean Morgan), poremećeni odmetnik koji posao granične policije uzima u svoje ruke. U pratnji svog psa, Sam, počinje da „lovi“ grupu nenaoružanih muškaraca i žena imigranata koji su se našli tu, pucajući u jednog po jednog. Mračna igra mačke i miša je počela, a Moises mora nadmudriti lovca, kako ne bi postao nova žrtva ove puste zemlje.

Uz Bernala i Morgana, tu je glumca Alondra Hidalgo. Producent filma je Alfonso Cuaron, a za scenario, pored Jonasa Cuarona zaslužan je i Mateo Gacia.

Film „Ostavljeni“ je dobitnik FIPRESCI nagrade na filmskom festivalu u Torontu i u bh kinima će se naći od 6. oktobra,  a do tada pogledajte trejler.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.