Dobre kritike za “Hronike”

Osim odlične gledanosti, film „Hronike” dobio je i dobre kritike

 

„Hronike” su u prvoj nedelji prikazivanja u Americi (3 – 9. februar) bile prve na listi gledanosti. U prve dve nedelje prikazivanja u bioskopima širom sveta film je zaradio preko 80 miliona dolara, pri čemu je dobio brojne pozitivne kritike.

„LA Times“ film naziva: „dobro osmišljenom sagom koja pametno i uzbuljivo istražuje dobro poznato pitanje – šta biste uradili da imate supermoći, da li biste ih koristili za dobro ili zlo?”

„Chicago Tribune“ kaže da je ovo: ”film o superherojima u kom niko ne vodi ratove i ne nosi plašt”. O likovima koje tumače Dejn Dehan, Aleks Rasel i Majkl B. Džordan, kažu da su: “uverljivi – pravi tinedžeri sa tinedžerskim problemima”, a efekti su: „prvoklasni, kao da gledate spoj „Kloverfilda” i „Fantastične četvorke”.

Britanski list „Guardian“ „Hronike” vidi kao novi obrt u pristupu poznatoj temi – usamljeni momak stiče supermoći – što ovaj film čini „vrlo dobrim”.

„MoviesOnline“ smatraju da je scenario odličan i da je Džoš Trenk uspeo da napravi found footage film koji izgleda realno, a ne kao očigledni proizvod visoke produkcije.

„Washington Times“ ne misli da film „Hronike” uništava mitove o superherojima, već da pokušava da ih objasni, da neku logiku njihovim moćima i pokaže šta onda može da se desi, u realnom svetu. „Sa velikom moći ne dolazi uvek velika odgovornost, ali u ovom slučaju, dolazi prilično dobar film”, piše „Washington Times“.

Po mišljenju kritike „E!Online“ ovo je: „najbolji found footage film do sada”.

„Hronike“ je priča o trojici običnih momaka iz komšiluka čiji se život menja iz korena nakon što steknu natprirodne moći.

Premijera filma biće održana večeras, u 20 časova u multipleksu „Kolosej“, a na redovnom bioskopskom repertoaru film će se naći od 23. februara.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.