Džejms Gandolfini u filmu „Vajolet i Dejzi“ u bioskopima od 4. jula

Akciona crna komedija o tinejdžerkama ubicama 

Saorsi Ronan i Aleksis Bledel su Vajolet i Dejzi, tinejdžerke ubice, čiji se život menja kada susretnu Majkla, intrigantnog čoveka koga igra Džejms Gandolfini. Akciona crna komedija „Vajolet i Dejzi“ naći će se od 4. jula na redovnom bioskopskom repertoaru.

Ova priča o nasilnom, često nadrealnom i sumanutom putovanju dve tinejdžerke Njujorkom u potrazi za metama koje im zadaje njihov šef (Deni Treho) jedan je od poslednjih filmova Džejmsa Gandolfinija, nedavno preminule filmske i TV zvezde.

Gandolfini je stekao reputaciju po ulogama čvrstih, ali šarmantnih gangstera. Nakon diplomiranja na smeru za komunikologiju na Ragers Univerzitetu, Gandolfini je radio kao vozač kamiona i u noćnim klubovima, a za glumu se zainteresovao tek sa 25 godina. Prvu ulogu ostvario je 1987. godine u niskobudžetnoj horor komediji „Šok! Šok! Šok!”. Najpoznatiji je po ulozi Tonija Soprana u TV seriji „Sopranovi“, koju su širom sveta pratili milioni gledalaca, kao i po ulogama u filmovima „Prava romansa“, „Porotnik“, „Romansa i cigarete“, „Uhvati Šortija“.

„Vajolet i Dejzi“ je, za Oskarom nagrađenog scenaristu Džefrija Flečera, prvo rediteljsko iskustvo. Ovaj poznati američki scenarista, reditelj i profesor na univerzitetu dobio je nagradu Američke filmske akademije za najbolji scenario za film „Precious” 2007.

 

 

 

 

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.