Eksplozivni triler „Vatrena trka“ u bioskopima od 8. avgusta

Film španskog reditelja Danijela Kalparsora 

„Vatrena trka“, priča o eksplozivnom ljubavnom trouglu i ilegalnim automobilskim trkama španskog reditelja Danijela Kalparsora, od 8. avgusta biće na redovnom bioskopskom repertoaru.

Konobarica Ari i njen dečko Navas, ljubitelji brzih automobila i klađenja na ilegalnim trkama, planiraju pljačku zlatare. Ari zavodi verenika vlasnice zlatare, Mikelea, ali se između njih rađa privlačnost koja može da ugrozi ne samo planiranu pljačku, već planove i živote sve troje učesnika u ovom vrelom ljubavnom trouglu.

U filmu igraju Aleks Gonzales (X-Men: Prva klasa), Adrijana Ugarte i Alberto Aman.

Danijel Kalparsoro je reditelj, scenarista i producent rođen u Barseloni. Veći deo svoje karijere je bio vezan za špansku televiziju. Prvi dugometražni film, šokantni „Skok u prazno“, koji je snimio 1995. godine, doneo mu je značajna priznanja: nagradu za najbolji film u Bogoti i nagradu evropskog žirija na filmskom festivalu u Anžeru u Francuskoj. Usledili su filmovi „Ratnici“, „Nestao“,  „Asfalt“ i „Osvajač“.

Kalparsoro trenutno radi na filmu u nemačko-špansko-srpskoj koprodukciji pod nazivom “Svi panteri su pink” (All Panthers are Pink). Tema ove akcione komedije je legendarna grupa profesionalnih balkanskih pljačkaša, Pink Panter. Scenario za film piše poznati srpski dramaturg i scenarista Dimitrije Vojnov, a po priči Bojana Vuletića, reditelja filma “Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem”, dok je producent filma Miroslav Mogorović.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.