FASSBENDER I GLEESON U BRITANSKOJ KRIMI-DRAMI “NOŽ U NAŠIM LEĐIMA”

Da li je moguće pobjeći od sopstvene krvi?

fass1 

Reditelj Adam Smith, dokazani britanski televizijski majstor i autor reklama mnogih poznatih brendova, okušao se i u filmskoj režiji svojim debijem „Nož u našim leđima“. Ovaj naslov domaća publika će imati priliku da pogleda u kinima od 27. aprila i uživa u izuzetnoj glumačkoj podjeli koju predvode Michael Fassbender i Brendan Gleeson.

„Nož u našim leđima“ je priča o porodici engleskih čergara koja živi poput odmetnika u anarhičnom uglu jednog od najbogatijih sela Britanije.  Colby Cutler (Brendan Glison) počinje neplaniranu borbu kada se njegov sin Chad (Michael Fassbender) zapita kakav uticaj Colby ima na svog unuka i poželi da pobjegne od svog dominantnog oca. Chad svim snagama želi da sopstvenoj djeci obezbjedi obrazovanje koje sam nije imao, kako bi izbjegli njegovu sudbinu. Međutim, da bi pobjegao od Colbyja i takvog života koji bi za posledicu imao kaznu zatvora, pa i smrti,  Chad mora zabosti nož u leđa svom ocu.

“Rođen sam u Irskoj u kojoj imamo zajednicu irskih čergara. Ovu sam priču doživio lično, kao nešto uz šta sam odrastao i šta sam htio da proživim i sa suprotne strane, sa strane čergara. Želio sam da razumijem njihov način života, pogled na svijet i borbu za egzistenciju. Smatrao sam da je to važna tema s kojom moramo svi da se suočimo.”, objašnjava Fassbender.

Film koji obiluje napetim scenama provala i bjekstva od policije, ipak je jedan od onih koji će vas emotivno dodirnuti jer ćete osjetiti empatiju prema čovjeku koji poslije toliko godina pod lošim uticajem pokušava da se promijeni i izmigolji iz stiska patrijarhalnog oca koji ne zna za bolje.

U traileru pogledajte šta vas očekuje:

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.