FILM O TINEJDŽERIMA KOJI NEMAJU ŠTA DA IZGUBE U ŽIVOTU

„Američka draga“ u kinima od 30. marta.

8cbe7c777db1c6fc9c8e03d25e603a0e

Filmski naslov, koji je Indiwire ocijenio kao „Moćno ostvarenje“, u režiji britanske rediteljice i spisateljice Andree Arnold, poznate po filmu Fish Tank (2009), govori o buntovnim tinejdžerima u potrazi za imaginarnom slobodom.

Putujući po SADu, grupa od osam momaka i djevojaka prodaju časopise od-vrata-do-vrata. Star (Sasha Lane), djevojka koja se pridružuje grupi i ne sanja da se upustila u vrtlog svakodnevnog partijanja, problemima sa zakonom i velikoj ljubavi koja će joj se desiti sa mladim i još luđim Jakeom (Shia LaBeouf).

Sretni i bezbrižni, žele sami sebi pokazati da budućnost ne postoji i jedini put kojim idu je „sada i ovdje“. Sigurno je da je komentar „Twitcha“ koji kaže da je ovo optimističan i prelijep film za ovu generaciju, pun pogodak. Njihovo uživanje u slobodi i malim stvarima, je zapravo ono što svi želimo – biti slobodni. Rediteljica Arnold je svojim autorskim radom htjela da ukaže na neiskustvo, ne samo jedne grupe, nego svih mladih ljudi širom svijeta i pokaže im da sreću čine male stvari.

„Američka draga“ nudi hrabru viziju i podsticaj za sigurnu odluku da živimo svoje snove, budemo sretni i radimo ono što je u tom trenutku najbolje za nas.

Film Andree Arnold na redovne kino repertoare nam dolazi 30. marta, a pored glavnih uloga, imaćemo priliku na velikom platnu pogledati i Rley Keough, McCaul Lombardi, Arielle Homles i Chada Coxa.

Oficijelni trailer filma možete pogledati u nastavku:

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.