Glumačka radionica Vanje Ejdus sutra na 8. KIDS FESTU

Radionice holandske ambasade, balerine, irski ples


 

Tokom 8. Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA osim filmskog programa dešava se i zanimljiv radioničarski program u Domu sindikata, a sutra, 16. oktobra, posetioci će imati prilike da učestvuju u glumačkoj radionici glumice Vanje Ejdus, da bolje upoznaju Holandiju, uživaju u baletu i irskom plesu, kao i da vide kako to izgleda baviti se arheologijom.

Glumica Vanja Ejdus održaće glumačku radionicu u Domu sindikata od 14:30 do 15:30. Vanja Ejdus na KIDS FESTU gostuje u okviru radioničarskog programa Dečijeg kulturnog centra „Majdan“, čija će još jedna radionica, kreativna radionica „Majdaonica“ biti održana takođe u sredu od 14 do 15h.

Od 12:30 do 13:30 na KIDS FESTU će nastupiti i baletska grupa koju podučava Aja Jung, kao i najstarija trupa irskog plesa na Balkanu, „Celtic Rhytm“. Plesni program za sredu predstavljaju „Politika“ i „Politika za decu“, a posetioci će imati priliku i da se druže sa ilustratorima ovog dnevnog lista i novinarima iz „Malog zabavnika“.

Holandska ambasada će od 10 do 15 časova predstaviti Holandiju, uz tradicionalni holandski keks i mnoge zanimljive priče o ovoj zemlji.

Dečiji klub Narodnog muzeja u Beogradu od 11 do 14 časova organizuje radionicu „Arheolog i ja“, tokom koje će deca imati priliku da učestvuju u iskopavanjima, da pronađu ostatke istorije i sastave izgubljene predmete.

U radioničarskom programu u Domu sindkata učestvuju sutra još i Crveni krst Beograda, sportski klub „Arena NO1“, a posetioci će moći da se zabave igrajući kompjuterske igrice „Computer Land-a“.

Da podsetimo, 8. Dečiji filmski festival KIDS FEST počeo je juče, 15. oktobra, i traje do 21. oktobra. u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, kao i ostalim gradovima širom Srbije.

U Beogradu se Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx Delta City“, „Kolosej“, „Roda Cineplex“ i Dvorani Doma sindikata, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop „Vilin Grad“.

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.