Grafiti inspirisani filmom Planeta majmuna: Revolucija

Zahvaljujući mladim beogradskim grafiti crtačima, Beograđani su danas zavirili u deo fiktivnog grafiti univerzuma Planete majmuna!

Okupljeni ispred Studentskog kulturnog centra, u popodnevnim časovima su osmislili grafite inspirisani filmom Planeta majmuna – Revolucija. Ceo progam su uživo pratili posetioci, prolaznici, kao i slušaoci radija Laguna.
Brojni okupljeni znatiželjnici bili su u prilici da vide uživo kako izgleda stvaranje ulične umetnosti. Grafiti crtači Brada, Piros, Resto i Đurađ sa velikim strpljenjem su učili prolaznike „malim“ trikovima oslikavanja urbanih površina. Nekolicina posetilaca se upustila u osmišljavanje grafita, a Đurađ je pomenuo gde nalazi inspiraciju: “Nalazim je u svakodnevnom životu. U ljudima koji me okružuju, filmovima, knjigama. Sve zavisi od životne situacije u kojoj se nalazim. Nije jednostavno preneti poruku na otvorenom.”

Grafiti umetnici potrudili su se da likove iz filma Planeta majmuna: Revolucija dočaraju na samo njima svojstven način, koristeći različite tehnike i materijale.

Dugo iščekivani američki blokbaster Planeta majmuna: Revolucija konačno se nalazi na repertoaru domaćih bioskopa, u 2D i 3D tehnici. Po prvim reakcijama publike, Planeta majmuna: Revolucija biće po svemu sudeći, najveći hit ovoh leta.

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.