“Igre tajnog kraljevstva” 25. maja na SC “Olimp”

Ove subote, 25. maja, na Sportskom centru “Olimp”, održaće se “Igre tajnog kraljevstva” inspirisane filmom “Čuvari tajnog kraljevstva 3D”, koji se od 18. maja prikazuju u domaćim bioskopima. Distributerska kuća MCF MegaCom Film pripremila je atraktivne aktivnosti za stariju decu i kreativne radionice za najmlađe, u okviru početka letnje sezone SC “Olimp”.
U periodu od 12-15h, ove subote, deca uzrasta 6-14 moći će da učestvuju u rešavanju tematskih zadataka i osvoje nagrade sa motivima iz filma “Čuvari tajnog kraljevstva 3D”. Učesnici, podeljeni u timove proći će kroz nekoliko krugova igara koje će im približiti junake i priču filma “Čuvari tajnog kraljvstva”, ali i podići svest o važnosti očuvanja prirode i podstaći njihovu kreativnost.
Kroz igre “Sačuvaj prirodu”, “Upoznaj Narod lišća”, “Pronađi čuvare tajnog kraljevstva”, “Uredi svoje kraljevstvo”, “Let u tajno kraljevstvo”, učesnike će voditi stručni tim animatora iz centra za animaciju dece “Čigra igra”.

Cilj igre “Sačuvaj prirodu” je da učesnici u što kraćem roku očiste svoju okolinu, sklanjajući predmete od različitih materijala u odgovarajuće kante, razdvajajući papir, plastiku i konzerve. Ideja igre “Uredi svoje kraljevstvo” je da deca prepoznaju i povežu oblike lišća na panou sa slikama na datim karticama. U igri “Let u tajno kraljevstvo” učesnici će moći da pokažu svoje origami veštine, dok će u igri “Upoznaj Narod lišća” imati zadatak da povežu lik i ime junaka filma “Čuvari tajnog kraljevstva”. Otkrivanje slike iz filma cilj je sklapanja slagalice u igri “Pronađi čuvare tajnog kraljevstva”.

Za najmlađe sugrađane, starosti od 3 do 6 godina, biće organizovane kreativne radionice. Uz podršku tima “Čigra igra” i pripremljene materijale, mališani će praviti svoj Narod lišća – junake filma “Čuvari tajnog kraljevstva 3D” i upoznati se sa tajnim životom biljaka kroz izradu stripa.

Svi zainteresovani za učešće, mogu se prijaviti na adresu cuvari@mcf.rs do subote ili na mestu održavanja igara 25. maja.

Film “Čuvari tajnog kraljevstva 3D” predstavlja nam svet kakav do sada nismo videli. Meri Ketrin je ćerka profesora Bombe koji je posvećen proučavanju grupe neobičnih ratnika, zaštitnika šume. Kada M.K. iznenada dospe u njihov tajni univerzum, zateći će se usred borbe sila dobra, koje štite prirodu, i sila zla koje žele da je unište. Dok pokušava da pronađe način da se vrati kući, ona mora da udruži snage sa jedinstvenim stanovnicima šume, Narodom lišća, kako bi sačuvali njihov i naš svet.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.