Istinita priča o velikoj tajnoj ljubavi Čarlsa Dikensa

Rediteljski poduhvat Rejfa Fajnsa “Nevidljiva žena” na velikom platnu od 22. maja!

Film “Nevidljiva žena” je drugi rediteljski poduhvat Rejfa Fajnsa (Ralph Fiennes) u kome se bavi tajnom vezom pisca Čarlsa Dikensa sa skoro trideset godina mlađom glumicom Elen “Neli” Ternan. Bioskopska publika biće u prilici da uživa u njihovoj ljubavnoj priči od 22. maja u bioskopima širom zemlje.

Neli, srećno udata majka i učiteljica, progone sene prošlosti. Njene uspomene, podstaknute krivicom koju dugo nosi i potiskuje u sebi, vraćaju nas u vreme kada je bila u vezi sa Čarlsom Dikensom, pored koga je otkrila uzbudljivu i nežnu stranu života.

Na vrhuncu karijere, sredovečan, oženjeni Dikens, zaljubljuje se u Neli, koja dolazi iz porodice glumaca. Spaja ih velika ljubav prema pozorištu. Kad Neli postane fokus Dikensa, njegova najveća strast i muza, počinju da plaćaju cenu “tajne veze”, a Neli postaje “nevidljiva”. Dikens i Neli su se viđali trinaest godina, sve do njegove smrti 1870. godine.

Felisiti Džons (Felicity Jones) u filmu “Nevidljiva žena” tumači glavnu ulogu Neli Ternan, tajne ljubavnice Čarlsa Dikensa o kojoj se dosta spekuliše, ali ništa se zaista ne zna. Pored Rejfa Fajnsa koji potpisuje režiju i ujedno je brilijantno prikazao sredovečnog Dikensa, mlade zvezde u usponu – Felisiti Džons, u filmu igraju dobitnica Oskara Kristin Skot Tomas (Kristin Scott Thomas) i Tom Holander (Tom Hollander).

Kostime za film “Nevidljiva žena” je uradio Majkl O’Konor (Michael O’Connor), pozorišni i filmski kostimograf, autor kostima za film “Poslednji kralj Škotske“ i dobitnik Oskara, BAFTA nagrade i nagrade Satelit (dodeljuje je Akademija novinara) za kostime u filmu “Vojvotkinja“ (The Duchess) iz 2009. godine. Na 86. dodeli Oskara O’Konor je nominovan za najbolji dizajn kostima za film “Nevidljiva žena”.

 

 

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.