“JESEN U MOJOJ ULICI” U BIOSKOPIMA

Bioskopska distribucija debitantskog filma novosadskog reditelja i scenariste Miloša Pušića, „Jesen u mojoj ulici” počinje 17. aprila 2011. godine, projekcijom u beogradskom Domu omladine. Od 21. aprila film će biti prikazivan i bioskopu Akademija 28, a istog datuma zakazana je i novosadska bioskopska premijera u Areni Cineplex.

„Jesen u mojoj ulici” govori o Promaji i Kučetu, dvadesetogodišnjacima koji besmisleno provode dan u jednom od predgrađa Novog Sada. Tražeći novac da prvi put posle osnovne škole odu na more, provode nas kroz sliku dela drušva izgubljenog u promenama. Uprkos tome što sve ukazuje da će ovo biti samo još jedan jesenji dan, na ovom naizgled bezazlenom putu, dogodiće im se trenutak koji će zauvek izmeniti njihove živote.

Ova autentična priča o odrastanju i prijateljstvu nagrađena je specijalnom nagradom žirija u selekciji “Nacionalna klasa” festivala Cinema City 2009. godine. Međunarodnu premijeru film je imao iste godine, u glavnom programu Sarajevo film festivala.

“Iako je putovanje “Jeseni” do bioskopa potrajalo, drago mi je što će publika na kraju ipak imati priliku da vidi film. Od samog početka ideja nam je bila da pravimo film koji komunicira sa publikom i nije namenjen isključivo festivalskom prikazivanju.” – rekao je Pušić povodom distribucije filma.

Glavne uloge u filmu tumače mladi glumci Filip Đurić, Nikola Spasojević, Milica Trifunović i Nađa Dobanović, uz podršku starijih i iskusnijih  kolega, Borisa Isakovića, Jasne Đuričić, Aleksandra Đurice, Nikole Ristanovskog i drugih.

Miloš Pušić režirao je do sada dva kratka dokumentarna filma, „Tag“, i „Uspavanka za dečaka“ koji je prikazan na preko 25 festivala širom sveta. Trenutno priprema drugi dugometražni film “Odumiranje” prema scenariju Dušana Spasojevića, koji je na nedavno završenom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu proglašen za najbolji projekat, za čiju su realizaciju odobrena i inicijalna finansijska sredstva.

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.