“Kako sreća hoće” u bioskopima od 14. marta

Novo ostvarenje kultnog španskog reditelja Aleksa de la Iglesije  “Kako sreća hoće” naći će se u bioskopima od 14. marta. U sarkastičnoj drami na temu medija gladnih senzacije, glavne uloge igraju Selma Hajek i Hoze Mota.

Bivši publicista Roberto nema sreće. Bez posla i napušten od strane prijatelja i kolega, vuče se sa jednog intervjua na drugi. Njegova žena Luiza je jedina na koju može da se osloni. Nakon jedne ponižavajuće epizode, on odlazi u Kartaginu, mesto gde su on i Luiza proveli medeni mesec. Međutim, umesto njihovog hotela sada je tu muzej. Tokom otvaranja muzeja, dok Roberto razgleda unaokolo, u čudnoj nezgodi on pada sa skele. Kako mu sada gvozdena šipka viri iz temena, njegova nesreća postaje glavna meta novinara i on je rešen da to dobro iskoristi.

Selmi Hajek najteže je bilo da pronađe svoje mesto u filmu – “U filmu ima toliko različitih žanrova. U jednom filmu imate i ekstremnu komediju i ekstremnu tragediju. Ja sam racionalna osoba u ovoj operi, ovom cirkusu, pa je bilo teško znati u svakom trenutku kuda treba da idem. Međutim, Aleks nas je stalno vodio u smerovima koje nismo mogli da očekujemo i naši likovi su mogli da imaju najrazličitije reakcije. To je jedna od najboljih stvari u filmovima Aleksa de la Iglesija – to što publici pokazuje koliko ljudi mogu da budu nepredvidivi”.

Kao i prethodna ostvarenja ovog reditelja (“Ferpektni zločin”, 2005, “Posledji cirkus”, 2011.) i film “Kako sreća hoće” premijerno je domaćoj publici bio prikazan na FEST-u.

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.