Katrin Denev i “Žena za ukras” kao modna inspiracija

Kultna francuska glumica Katrin Denev jedna je od glumica koje su inspirisale kreatore i kreatorke da stvore modele koje će prikazati 13. aprila na reviji Cinema francais, u okviru Herbafast Fashion selection beogradske nedelje mode.

Revija Cinema francais održava se u 19:30 u tržnom centru „Ušće“, u prostoru SPACE na trećem spratu centra.

Segment revije inspirisan ovom glumicom nazvan je „Žena za ukras“, prema istoimenom filmu Fransoa Ozona, koji će se na repertoaru domaćih bioskopa naći 21. aprila.  Modele za koji je inspiracija Katrin Denev kreirala je poznata autorka Valentina Obradović.

Katrin Denev je do sada snimila više od sto filmova, a istovremeno je i ambasadorka UNESCO-a za očuvanje svetske filmske baštine. U dugoj i raznovrsnoj karijeri igrala je u ostvarenjima koja su postala klasici filmske umetnosti  (Šerburški kišobrani, Lepotica dana, Tristana, Indokina, Poslednji metro), ostvarila zapažene uloge i na televiziji (Reži me, Opasne veze), a jedna od njenih uloga je i glas pozajmljen u animiranom filmu Persepolis snimljenom prema poznatoj grafičkoj noveli.

„Žena za ukras“ je drugi film koji Katrin Denev snima sa jednim  od najznačajnijih savremenih francuskih reditelja, Fransoa Ozonom (prethodna uloga u filmu „8 žena“). U ovoj inteligentnoj, šarmatnoj i ekscentričnoj komediji smeštenoj u osamdesete godine dvadesetog veka, Denev igra ženu koja se oslobađa bračnih stega i uloge žene za ukras. Ona preuzima ulogu upravnice fabrike otkrivajući novi život i novu ljubav.

Ostali segmenti revije Cinema francais posvećeni su glumicama Brižit Bardo, autora Zvonka Markovića; Žilijet Binoš, autorke Milene Radović; Izabel Ađani, autora Vasilija Kovačeva, kao i glumici mlađe generacije, Odri Totu, autorke Marine Milovanović.

Modele na reviji nosiće poznate beogradske glumice, a Katrin Denev predstaviće i dočarati Svetlana Bojković.

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.