Kids fest proslavio deseti rodjendan!

Ambasadorka Kids festa Nataša Tapušković i Hor Čarolija svečano otvaraju Kids fest 13. oktobra u Dvorani Doma Sindikata!

,,Danas nam je divan dan, divan dan. Našem Kids festu srećan 10. rođendan”, ovako je Nebojša Grnčarski, vlasnik modne agencije Select, najvećem  filmskom festivalu za decu Kids festu poželeo srećan 10. rođendan. 
Dečiji filmski festival Kids fest obeležio je desetu godinu postojanja, a svi prisutni na rođendanskoj proslavi u McDonalds restoranu na Terazijama, među kojima su bili i Leontina Vukomanović, Danijela Vranješ, Nikola Popević i tridesetak osnovaca, su imali priliku da duvaju svećice na rođendanskoj torti i razmene utiske o tome koje filmove treba pogledati ove godine na Kids festu.

Kids fest je dobio brojne čestitke za deseti rođendan, a izdvojili smo samo neke:

,,Želim vam još mnogo, mnogo rođendana sa željom da budete sve mlađi i luđi.” – Nataša Tapušković – ambasadorka festivala

,,Za deset godina Kids festa imam najlepših želja, s obzirom da je to festival koji ne treba da traje sto nego hiljadu godina i da obraduje decu svih generacija koja su ispred nas, a i iza nas.” – Leontina Vukomanović

,,Čestitam Kids festu ulazak u drugu deceniju života i nadam se lepom ulasku u pubertet, pa u punoletstvo, pa u neke zrele godine,  i nadam se da će sve to vreme da nas uveseljava i čini srećnima. Živeo 100 godina!” – Vuk Ršumović

,,Ja samo mogu da poželim da bude još deset puta po deset godina, jer je Kids fest nešto što me podseća da sam i ja nekada bio dete, a i još uvek sam nečije dete.” – Marko Kon

,,Dragi Kids festu, srećan ti 10. rođendan, nisi ti više tako mali, tako da sad pazi šta radiš.” – Danijela Vranješ

Tokom 10. Kids festa u periodu od 13. do 19. oktobra biće prikazana najkvalitetnija filmska ostvarenja koja dolaze iz celog sveta (Francuske, Danske, Belgije, Švedske, Hrvatske, Norveške i SAD-a), za decu predškolskog i školskog uzrasta. Među ostvarenjima su igrani filmovi sa svetskih festivala, dokumentarci o prirodi, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, kao i animirani 3D filmovi studija “20th Century Fox”. Najmlađi će biti u prilici da nesmetano uživaju u avanturama animiranih junaka, jer je većina filmova na Kids festu sinhronizovana na srpski jezik.

Kids fest koji se ove godine odvija pod sloganom Hajde da gledamo filmove svečano će u ponedeljak 13. oktobra u 11:30 u Dvorani Doma Sindikata otvoriti ambasadorka festivala, glumica Nataša Tapušković. Na otvaranju biće upriličen i zabavni program UMS-a, a hor Čarolija izvešće po prvi put himnu Kids festa. Najmlađi posetioci će biti u prilici da gledaju i film iznenađenja.

Kao i prethodnih godina, važan deo festivala je Kids fest Arena u Dvorani Doma Sindikata čiji bogati program posetioci mogu da vide od 13. do 17. oktobra. U zabavnim, kreativnim i obrazovnim radionicama učestvovaće brojni animatori i plesne grupe. Mališani će imati priliku da naprave fotografije, zapevaju na karaokama, oprobaju se u modeliranju gline, upoznaju svet baleta, druže se sa maskotama, klovnovima i igraju u duhu hip-hopa.

U Beogradu se 10. Dečiji filmski festival Kids fest održava u bioskopima „Cineplexx Ušće Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, „Roda Cineplex“, ,,Dvorani Doma Sindikata’’ i u bioskopu ,,Fontana’’, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok će u Nišu centar dešavanja festivala biti bioskop „Vilin Grad“. Pored pomenutih gradova revija Kids fest filmova održaće se i u preko 30 gradova širom Srbije.

Posetioci Kids festa mogu da dođu do svojih ulaznica na blagajnama bioskopa.

Za više informacija posetite zvanični sajt Kids festa: www.kids-fest.com

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.