Konkurs za himnu 10. Dečijeg filmskog festivala Kids festa

Pustite mašti na volju i napišite pesmu koja će obeležiti jedinstveni filmski festival za decu

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će se 10. Dečiji filmski festival Kids fest održati od 13. do 19. oktobra 2014. godine. U susret desetom festivalu, pozivamo decu koja vole da pišu, a inspirišu ih filmovi, biokop i druženje sa drugarima, da osmisle himnu 10. Kids festa! Tema konkursa je “Hajde da gledamo filmove”!Najmlađi ljubitelji filmova uz odobrenje roditelja, učitelja ili nastavnika, mogu da pošalju pesmu koja će sadržati dve strofe i refren na mejl himna@kids-fest.comKonkurs traje od 15. septembra do 5. oktobra. Stručni žiri koji čine Leontina Vukomanović, Srđan Čolić i Marko Kon izabraće pobednika konkursa. Ime pobednika biće objavljeno 6. oktobra na sajtu www.kids-fest.com i na FB stranici /MCFSrbija. Muziku za himnu komponovaće članovi žirija u studiju ,,Moby” gde će biti i snimljena. Zvaničnu himnu otpevaće dečiji hor ,,Čarolija” na svečanom otvaranju u Dvorani Doma Sindikata 13. oktobra.

Pobednik konkursa osvojiće neverovatni Archos 101 Childpad 8GB koji dodeljuje Computerland, drugoplasirani osvaja Dexy Co vaučer u vrednosti od 15.000 dinara, a trećeplasirani osvaja karte za celo odeljenje za neku od projekcija u Dvorani Doma Sindikata.

Ovogodišnji filmski program  čine ostvarenja za decu i mlade iz Francuske, Danske, Švedske, Norveške i SAD-a. Među ostvarenjima su igrani filmovi sa svetskih festivala, dokumentarci o prirodi, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, kao i  animirani 3D filmovi studija 20th Century Fox. Većina filmova na Kids festu biće sinhronizovana na srpski.

U Beogradu se 10. Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx Ušće Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, „Roda Cineplex“, ,,Dvorani Doma sindikata’’ i u bioskopu ,,Fontana’’, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok će u Nišu centar dešavanja festivala biti bioskop „Vilin Grad“. Pored pomenutih gradova revija Kids fest filmova održaće se i u preko 30 gradova širom Srbije.

Na 10. Dečijem filmskom festivalu Kids festu gledaoci će biti u prilici da gledaju zanimljive filmove, a u bioskopima ih očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni.

Za više informacija posetite zvanični sajt Kids festa: www.kids-fest.com

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.