KRISTEN STEWART U JEDINSTVENOJ ULOZI

„Lični kupac” u kinima od 12. oktobra

P1 WEB

Film koji je Olivieru Assayasu donio nagradu za najboljeg reditelja na Kanskom festivalu. To je u isto vrijeme drama, misterija i triler, ali pre svega priča o unutrašnjem putovanju na koje se uputila glavna junakinja filma.

„Lični kupac“ je priča o Maureen (Kristen Stewart), koja kako bi platila svoj boravak u Parizu, radi posao koji mrzi: kupuje garderobu za poznatu ličnost. To je ujedno i  jedini način da ostane tu i stupi u kontakt sa svojim bratom blizancem, koji je umro nekoliko mjeseci ranije. Čekajući na znak od svog brata, ni ne sluti da će jedna sms poruka od misteriozne osobe zakomplikovati njen život.

Stewart po drugi put sarađuje sa Assayasom – prije toga je 2014. godine sa njim radila na filmu „Clouds of Sils Maria“ zajedno sa Julliete Binoche. Filmska kritika je njenu ulogu u ovom filmu ocijenila kao izuzetnu i zadivljujuću, i kao ulogu kojom je premašila samu sebe.

Film je svijetsku premijeru imao na Kanskom festivalu 2016. godine, a u naša kina stiže 12. oktobra. Domaća publika će imati priliku da pogleda film „Lični kupac“ u Cineplexx Palas Banja Luka i Multiplex Ekran Zenica.

Time Out je ovaj film okarakterisao kao „veličanstvenu, drsku i neobičnu priču o duhovima“, a to je samo jedan od razloga zašto ovaj film treba pogledati.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.