“Linkoln”, “Hičkok” i “Falsifikator” na FEST-u

Na 41. FEST-u, koji će se održati od 22. februara do 3. marta, publika će imati prilike da pogleda 18 ostvarenja iz distribucijie MCF MegaCom Filma.

Festival će tradicionalno otvoriti film nagrađen Zlatnom palmom, a ovoga puta to je “Ljubav” Mihaela Hanekea. Film je do sada osvojio i 4 nagrade BAFTA, kao i Zlatni globus, a nominovan je za Oskara u pet kategorija, uključujući one za najbolji film i režiju.

U glavnom programu ovogodišnjeg Festivala naći će se i “Hičkok” Saše Gervasija, “Anđeoski deo” Kena Louča, “Ja i ti” Bernarda Bertolučija, “Na putu” Valtera Salaša, “U kući” Fransoa Ozona, “Najbolja ponuda” Đuzepea Tornatorea,“Nešto u vazduhu” Olivijea Asajasa, “Stoker” Park Čan-vuka.

Film sa najviše nominacija za Oskara, “Linkoln”, biće prikazan u okviru programske celine “Holivud”.

U okviru “Panorame svetskog filma”, premijerno će biti prikazani filmovi: “Veliki majstor” Vong Kar Vaja, “Pored puta” Zorana Lisinca, “Kao neko zaljubljen” Abasa Kiarostamija i “Vađda” Haife Al Mansur, a ostvarenja “Kako sreća hoće” i “Kauboj” deo su programa “Evropa u Evropi”.

Dokumentarni film “S ljubavlju, Merilin” naći će se na FEST-u među “Izabranim dokumentarcima”, dok će Festival zatvoriti film “Falsifikator”, najnovije ostvarenje Gorana Markovića.

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.