Ljubav kao opsesija u danskoj drami „Žena koja je sanjala muškarca“

Filmu u Domu sindikata od 8. septembra


Mladu i lepu K. progoni san koji sanja iznova i iznova – san o nepoznatom muškarcu. Jednoga dana, san postaje stvarnost. Tokom poslovnog puta, ona sreće muškarca iz svojih snova, i njen savršen život je u opasnosti su zbog tajanstvene ljubavi koja je rađa između nje i potpunog stranca.

„Žena koja je sanjala muškarca“, film o strasti koja se ostvaruje kao seksualna opsesija, i o posledicama koje ovakve opsesije mogu da imaju po živote aktera, naći će se na redovnom repertoaru bioskopa Doma sindikata od 8. septembra.

Glavnu žensku ulogu igra Sonja Rihter, poznata danska filmska i televizijska glumica koja se uporno kloni holivudske karijere. Rihter je postala poznata po ulozi u filmu „Otvorena srca“ danske rediteljke Suzane Bier, snimljenom 2002. godine po pravilima manifesta Dogma 95. Reditelj filma je Per Fli, najpoznatiji po „Danskoj trilogiji“, filmskom serijalu koji u nastavcima prikazuje živote niže, srednje i više klase u Danskoj.

Ulogu muža mlade K. rastrzanog saznanjem o prevari igra poznati švedski glumac Mikael Nikvist, a objekat opsesije fotografkinje igra poljski pozorišni, televizijski i filmski glumac Marćin Doroćinjski.

„Žena koja je sanjala muškarca“ je na programu Doma sindikata u 16 časova.

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.