MCF predstavlja u 2013.

Distributerska kuća MCF MegaCom Film sinoć je predstavila program za 2013. godinu. U punom klubu “Cinema”, prisutni su mogli da saznaju koji nas filmovi očekuju do kraja godine i da uživaju u numerama koje su izveli poznati glumci Dragan Vujić, Nikola Bulatović i Dušica Novaković. 

Pred nama je godina franšiza i festivalskih pobednika. Iz studija 20th Century Fox stižu nam najnoviji nastavci tri poznata serijala, a upoznaćemo se i sa novim franšizama od kojih nam dve priprema Dreamworks Animation. Osamnaest filmova u distribuciji MCF-a premijerno će biti prikazano na 41. FEST-u, a očekuju nas i novi naslovi u režiji domaćih autora.

Početak godine obeležiće povratak dobro poznatih imena. Brus Vilis se vraća kultnoj ulozi Džona Meklejna u 5. nastavku serijala „Umri muški“ pod nazivom „Dobar dan da se umre muški“. Najnagrađivanije ostvarenje 2012. godine, film „Ljubav“ otvoriće 41. FEST, dok će na istom festivalu premijerno biti prikazane i dve biografske drame – „Linkoln“ i „Hičkok“.

Na FEST-u ćemo premijerno gledati i adaptaciju romana Džeka Keruaka „Na putu“, kao i film koji je osvojio nagradu žirija na 65. Kanskom festivalu, „Anđeoski deo“ Kena Louča. „Veliki majstor“, akciona drama Vong Kar-vaja i film „Najbolja ponuda“ Đuzepea Tornatorea, nakon 63. filmskog festivala u Berlinu, stižu i na FEST. Do kraja godine gledaćemo i „Zatvorenike“, triler sa Hjuom Džekmenom i Džejkom Gilenhalom, „Mračne ulice Menhetna“, novo ostvarenje Džejmsa Greja, „Lice ljubavi“ Majkla Vinterbotoma, kao i „Nevidljivu ženu“, interesantnu novu dramu Rejfa Fajnsa. „Samo bog prašta“, film koji će obnoviti saradnju Nikolasa Vindinga Refna i Rajana Goslinga, takođe će naći na bioskopskom repertoaru u 2013. godini.

U 2013. gledaćemo i nekoliko domaćih ostvarenja. Na FEST-u ćemo gledati “Pored puta” Zorana Lisinca, dok će „Falsifikator“ Gorana Markovića zatvoriti ovogodišnji Festival. Neobična hrvatska komedija „Sveštenikova deca“ premijerno biti prikazana 6. februara u Domu Sindikata, a film Koste Đorđevića, „Skidanje“ i „Top je bio vreo“ Slobodana Skerlića u bioskope stižu do kraja godine.

Ovog proleća, u komičnoj 3D avanturi, upoznaćemo prvu modernu porodicu – „Kruds“. Do kraja godine saznaćemo koliko su brzi puževi koji vole da se trkaju, u filmu „Turbo“, a prisustvovaćemo i epskoj borbi dobra i zla u filmu „Čuvari tajnog kraljevstva“.

Urnebesne komedije „Žestoke devoke“ i „Mlađi referenti“ osvežiće ovo leto, dok će herojsku završnicu sezone prirediti „Vulverin“ i „Persi Džekson: More čudovišta“. Krajem godine gledaćemo i novi film Ridlija Skota „The Counselor“, koji je ponovo okupio zvezdanu ekipu, predvođenu Bredom Pitom i Majklom Fasbenderom.

Od 14. do 20. oktobra najmlađe će obradovati još jedno izdanje KIDS FEST-a, a od 27. novembra do 3. decembra očekuje nas 19. Festival autorskog filma. Poznatim festivalima u produkciji MCF-a u maju se pridružuje i BLOCKBUSTER, revija svetskih bioskopskih hitova.

MCF ove godine donosi i drugačija filmska iznenađenja. U pripremi su TV emisija posvećena filmu „MoviEing“ i aplikacija „Magic Box“ za uslugu „video na zahtev“, koja će korisnicima omogućiti da iznajme ili kupe filmove preko telefona, tableta ili TV-a koji imaju opciju povezivanja na internet.

Fotografije sa prezentacije možete pogledati na sledećoj adresi: http://on.fb.me/11shMKg

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.