Metju Amalrik u filmu Plava soba

Novi film Metjua Amalrika „Plava soba“ u bioskopima od 22. januara

Moderan,  senzualni psihološki triler „Plava soba“ proslavljenog glumca i reditelja Metju Amalrika, bioskopska publika biće u prilici da gleda od 22. januara.  Postoje sile koje čine da „normalni“ ljudi rade stvari koje „nisu normalne“ – ovo je film o tim silama, začinjen smrću, zločinom i misterijom.

Za Žilijena i Ester, ne postoje pravila kada se sastaju u plavoj sobi u hotelu „Des Voyageurs“. Njihova preljubnički afera je opojna, strastvena – i opasna. Nakon pitanja: „Ozbiljno, Žilijen, kada bih ja postala slobodna, da li bi ti takođe mogao da se oslobodiš?“ ostaje muk, tišina.  Ubrzo napuštaju plavu sobu omamljeni od strasti. Žilijen ubeđuje sebe da sve to nije značilo ništa, vraća se svojoj ženi i ćerci. Nastavlja život uspešnog porodičnog i poslovnog čoveka. Uskoro se njegov život pretvara u noćnu moru iz koje nema izlaza. Suočen sa policijskom istragom i suđenjem, pita se – za šta je zapravo optužen? Secira sećanja, priziva svaki pogled, ali uzalud…

„Plavu sobu“ je Metju Amalrik zasnovao na istoimenoj noveli Žorža Simenona, koga nazivaju francuskom verzijom Agate Kristi, mada je sličniji Patriši Hejsmit.

Na prošlogodišnjem Kanskom festivalu „Plava soba“ je prikazana je u selekciji „Izvestan pogled”, dok je beogradska publika bila u prilici da gleda film o okrutnosti, bezobzirnoj požudi i nemilosrdnoj krivici u okviru 20. Festivala autorskog filma.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.