NAJDUŽE PUTOVANJE, ZAŠTO (NI)SAM POJEO SVOG TATU 3D I NIČIJE DETE

Tri žanrovski različita filma od 9. aprila u bioskopima!

U bioskope širom zemlje 9. aprila stižu tri žanrovski različita filma – ljubavna priča „Najduže putovanje“, animirana i sinhronizovana komedija „Zašto ni(sam) pojeo svog tatu 3D“ i debitansko ostvarenje scenariste i reditelja Vuka Ršumovića „Ničije dete“!Romantična drama Džordža Tilmana „Najduže putovanje“ zasnovana na istoimenom svetskom bestseleru Nikolasa Sparksa prikazuje dve priče razdvojene vremenom, ali spojene sudbinom. U „Najdužem putovanju“ upoznaćemo Luka (Skot Istvud, sin legendarnog Klinta Istvuda), bivšeg prvaka u jahanju bikova koji pokušava da vrati staru slavu i Sofiju (Brit Robertson), studentkinju koja je upravo dobila posao iz snova u Njujorku. Dok brojne nesuglasice, ali i visoki ideali stavljaju na probu njihovu vezu, dvoje mladih naći će nadahnuće nakon slučajnog susreta sa Ajrom (Alan Alda) i njegovim sećanjima.

„Zašto ni(sam) pojeo svog tatu 3D” vraća nas u period pre dva miliona godina, a prikazuje borbu male grupe praistorijskih ljudi u severnoj Africi dok pokušavaju da drže korak ispred majke prirode. U maštovitom 3D filmu „Zašto ni(sam) pojeo svog tatu“ najmlađa bioskopska publika biće u prilici da uživa nesmetano, jer je film sinhronizovan na srpski jezik. Stefan Kapičić i Marijana Mićić su pozajmili glasove glavnim junacima.

Film „Ničije dete” je baziran na čudesnoj istinitoj priči o divljem dečaku (u filmu ga igra Denis Murić) koga su sredinom osamdesetih godina prošlog veka lovci pronašli među vukovima u šumi u planinama Bosne i Hercegovine, nakon čega je poslat u Beograd u dom za nezbrinutu decu da se socializuje. Suprotno predviđanjima, dečak, koji nasumično dobija ime Haris Pućurica, počinje ubrzano da se razvija i sklapa prijateljstva…Početkom rata, međutim, mora da se vrati u BIH.

Debitanski film scenariste i reditelja Vuka Ršumovića do sada je nagrađen sa 14 nagrada na svetskim i domaćim festivalima.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.