Nove fotografije iz filma „Pijev život“ oskarovca Anga Lija

Jedan od favorita za dodelu Oskara 2013.

Studio „20th Century Fox“ objavio je nove tri fotografije iz prvog 3D filma oskarovca Anga Lija, „Pijev život“, koji će se u bioskopima pojaviti u novembru ove godine.

Fotografije prikazuju glavnog junaka Pija, koga igra mladi indijski debitant Suraj Šarma, mladića zarobljenog na splavu nakon brodske nesreće.

Tokom oluje na brodu koji je, između ostalog, prevozio i divlje životinje, Pi uspeva da se popne na čamac u kome se nalaze bengalski tigar, hijena, orangutan i zebra. Film prati nekoliko meseci tokom kojih se Pi bori za opstanak na okeanu, suočen sa divljom životinjom i nepreglednim vodenim prostranstvom.

„Pijev život“ kritičari koji su imali priike da vide snimljene delove filma svrstavaju u jedne od najznačajnijih filmova ove godine, i pominju kao ozbiljnog kandidata za dodelu Oskara 2013. godine.

Film je zasnovan na istoimenom romanu, bestseleru poznatog kanadskog pisca Jana Martela. Priča o hrabrom mladiću je uzbudljiva avantura koja govori o velikim idejama –  veri, nadi i borbi za opstanak.

Sedamnaestogodišnji Suraj šarma izabran je za ulogu među 3. 000 prijavljenih kandidata. Osim Šarme, u filmu igraju i Žerar Depardje, Tobi Megvajer, Tabu i Adil Husein. Odraslog Pija igra Irfan Kan, poznat po ulozi policijskog inspektora u filmu „Milioner iz blata“.


 

 

 

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.