NOVI FILM MICHAELA HANEKEA U KINIMA OD ČETVRTKA!

 

8 - Copy

„Hepiend“ od 21.12. u kinima

Austrijski reditelj Michael Haneke, publici poznat kao reditelj koji pokreće društvena pitanja i oslikava osjećanja otuđenosti koje pojedinci doživljavaju u modernom društvu, predstavlja još jednu priču slične tematike u svom najnovijem filmu „Hepiend“, koji u domaća kina stiže u četvrtak 21. decembra.

„Hepiend“ je satirična drama o imućnoj francuskoj porodici koja živi „pod staklenim zvonom“ u sjevernoj Francuskoj, nesvjesna ljudske bijede koja je prisutna u migrantskim kampovima oko lučkog grada Kale, nekoliko kilometara od njihovog doma.

Scenario i režiju za film potpisuje Michael Haneke, a u glavnim ulogama ćemo gledati Izabelle Huppert, Jean-Louis Trintignanta i Mathieu Kassoviza.

Iako se Jean-Louis Trintignant povukao iz svijeta filma 2003. godine, on isključivo prihvata angažmane na poziv Michaela Hanekea. On smatra da je Haneke najvažniji živi reditelj i kaže kako bi glumio za njega u bilo kom filmu, bilo kakvu ulogu, dok Haneke vidi Trintignanta kao jednog od ličnih favorita svih vremena, rame uz rame sa Marlon Brandom.

„Hepiend“ će se naći na redovnom repertoaru bh kina od četvrtka 21. decembra.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.