Novi “X-Men” i “Vulverin”

U intervju za “IGN“ producent Brajan Singer otkrio je nove  informacije u vezi sa nastavkom filma “X-men: prva klasa”, koji ćemo najverovatnije gledati 2014. godine.

“X-Men: Days of the Future Past” (Dani Buduće Prošlosti) biće naslov novog nastavka “X-Men” serijala, najavio je Singer. U planu je “vrlo ambiciozan” projekat, film će kombinovati klasičnu Marvelovu priču i neke “nove” elemente.

Po priči koja u stripu prati ovaj naslov, X-Men sadašnjice upozoravaju X-Men iz budućnosti, gde vladaju Čuvari (veliki roboti čija je jedina svrha da love i ubijaju one sa “specijalnim sposobnostima”), a mutanti se ubijaju ili šalju u koncentracione logore. Kako bi sprečili takvu budućnost, X-Men moraju da se udruže i spreče “Bratstvo mutanata”, koje u stripu prevodi Mistik, u napadu na senatora.

“X-Men: Dani Buduće Prošlosti” je trenutno u fazi pripreme scenarija, ali se snimanje očekuje za “par meseci”, kaže Singer. Metju Von režiraće i ovaj “X-Men” film, a Majkl Fasbender, Džejms Mekavoj i Dženifer Lorens ponovo će se naći u ulogama Magneta, Profesora X i Mistik.

Sa druge strane, kako prenosi sajt “Hollywood Reporter”, novi “Vulverin” nam stiže sledeće godine. Nakon promene reditelja (umesto Darena Aronofskog, film će režirati Džejms Mengold) i odustajanja Džesike Bil od potencijalne uloge zlikovca, film je konačno počeo sa snimanjem, protekle nedelje, u Australiji. O tome zašto se film ne snima u Japanu, gde se radnja filma odvija, Džejms Mengold kaže:

“U pitanju je neverovatno umeće koje nam omogućava da veći deo Japana napravimo – feudalni Japan, urbani Japan…- sve to ovde, u našem studiju u Australiji”.

Pogledajte fotografije sa prvih dana snimanja novog “Vulverina”.

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.