Održan prvi Filmski čas SNIMI SVOJ FILM: MOJE ŠKOLSKO…

Povodom nagradnog konkursa „Snimi svoj film: Moje školsko…“, juče je održan prvi od tri filmska časa na kojima zainteresovani učenici i učenice mogu da saznaju nešto više o osnovama filmskog stvaralaštva.

U svečanoj sali osnovne škole „Vladislav Ribnikar“, velikom broju učenika različitog uzrasta, obratili su se učenici srednje škole ARTIMEDIA i specijalni gost – reditelj i scenarista Srđan Koljević.

Vešti i talentovani učenici škole ARTIMEDIA, Maša Đorđević i Joakim Tasić, predstavili su se kratkom jednočinkom, kojom su zabavili sve prisutne, ali i pokazali kako može i treba da izgleda jedna dramska celina. Nakon toga, Maša i Joakim su pričali o ključnim filmskim pojmovima i pojasnili kako se snima film.

Srđan Koljević se nadovezao na ovu priču i naglasio da je za film najvažnija ideja i to da se sam autor dobro zabavlja dok snima film, jer ono što nije zanimljivo autoru, neće biti zanimljivo ni publici. Po Koljevićevom mišljenju, nije važno koliko film traje i kako je sniman. Ono što film može da učini zanimljlivim je “dobar štos”, koji će ga izdvojiti od drugih filmova, pojasnio je Koljević.

Učenici osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ sa pažnjom su pratili predavanje i iskoristili su priliku da postave zanimljiva pitanja u vezi sa konkurskom i filmom.

Do kraja konkursa biće održana još dva Filmska časa, koje KIDS FEST organizuje u saradnji sa edukativnim partnerima, srednjom školom ARTIMEDIA i kompanijom UMS.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.