Ostvarenje “Čovek ptica” kandidat za Zlatnog lava u Veneciji!

Majkl Kiton, Edvard Norton i Ema Stoun na premijeri

Novi film meksičkog reditelja Alehandra Gonzalesa Injaritua “Čovek ptica – Neočekivani uspeh neznanja” (Birdman or The Unexpected Virtue of Ignorance), u kojem glavnu ulogu tumači Majkl Kiton, otvorio je 71. Venecijanski filmski festival. Sudeći po reakcijama brojnih filmskih kritičara i publike nakon premijernog prikazivanja, postavio je visoke standarde za ostale filmove koji će biti prikazani u narednih devet dana.

Premijeri filma u Veneciji pored Kitona, prisustvovali su i Edvard Norton, Ema Stoun, Ejmi Rajan, kao i reditelj filma Alehandro Gonzalez Injaritu koji nije mogao da sakrije oduševljenje.

Majkl Kiton u filmu “Čovek ptica” tumači lik ostarelog glumca, koji pokušava da povrati slavu i postavi predstavu na Brodveju zasnovanu na romanu Rejmonda Karvera. Proganja ga lik filmskog superheroja “Birdman-a” koji ga je proslavio na početku karijere. U danima i noćima do otvaranja, nastavlja da se bori sa svojim egom i pokušava da povrati svoju porodicu, karijeru i sebe.

“Čovek ptica” je crna komedija u kojoj pored Kitona igraju Edvard Norton, Zak Galifijanakis, Ema Stoun i Naomi Vots. Kiton se proslavio u filmovima “Betman”, “Povratak Betmena” i “Mnogo buke ni oko čega”.

Meksički reditelj Injaritu je svetsku slavu stekao filmovima “Babel” i “21. gram”.

Domaća publika biće u prilici da gleda film “Čovek ptica” u martu sledeće godine u bioskopima.

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.