“Persi Džekson – More čudovišta” u avgustu u bioskopima

Film “Persi Džekson – More čudovišta” 15. avgusta stiže u domaće bioskope. Ova porodična avantura predstavlja nastavak filma “Persi Džekson – Kradljivac munje” iz 2010. godine. 
Umesto Krisa Kolumbusa, koji stoji iza prvog dela, ovaj film je režirao Tor Feudental, dok se u glavnim ulogama ponovo nalaze Logan Lerman, Aleksadra Dadario i Brendon T. Džekson. U ovom nastavku pojavljuju se i Stenli Tuči (“Džek ubica divova”, “Igre gladi”), u ulozi Dionisa i Nejtan Filion (serija “Kasl”), u ulozi boga Hermesa.

“Persi Džekson – More čudovišta” prati avanture mladog poluboga, Posejdonovog sina, na epskom putovanju ostvarenja njegove sudbine.

Svet bogova sada je na rubu propasti. Persi u društvu prijatelja kreće na put u More čudovišta kako bi pronašao Zlatno runo i spasio svet. Prolazeći kroz vode Mora čudovišta, kojih nema ni na jednoj mapi (ljudima poznatim kao Bermudski trougao), oni se bore sa zastrašujućim bićima, zombijima i vrhunskim zlom!

Film “Persi Džekson – more čudovišta” je adaptacija bestselera pisca Rika Riordana. Druga od pet knjiga u Riordanovom serijalu “Persi Džekson i bogovi Olimpa” objavljena je 2006. godine. Autor, koji je predavao grčku mitologiju u srednjoj školi, došao je na ideju za prvu knjigu o Persiju Džeksonu nakon što je svom sinu pred spavanje čitao sage o drevnim grčkim herojima.

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.